Setari Cookie-uri

Hillary Clinton: Un discurs de tinut minte

Primul discurs al lui Hillary Clinton dupa anuntarea oficiala a lui Donald Trump ca presedintele Statelor Unite ale Americii.

Acesta este primul discurs al lui Hillary Clinton dupa pierderea alegerilor prezidentiale:

"Aseara l-am felicitat pe Donald Tramp si i-am propus sa lucram impreuna in numele tarii noastre. Sper ca va un presedinte bun pentru toti americanii. Lucrurile nu au iesit asa cum ne-am dorit si imi pare rau ca nu am castigat aceste alegeri.

Dar sunt mandra si recunoscatoare pentru aceasta campanie minunata pe care am avut-o impreuna, aceasta diversitate vasta, creativa, plina de energie. Voi sunteti binele din aceasta tara si a fi candidat la presedintie a fost una dintre cele mai mari onoruri ale vietii mele.

Stiu cat de dezamagiti va simtiti... si eu ma simt. Si sunt convinsa ca si alti zeci de milioane de americani se simt la fel. Acesti oameni au investit sperantele si visele lor si au sperat la ceva frumos. Acest lucru este dureros si va fi pentru o lunga perioada de timp. Insa eu vreau sa va amintiti un singur lucru: Campania noastra nu a fost despre o singura persoana sau despre o singura alegere. Campania a fost despre tara pe care o iubim si despre crearea unei Americi plina de speranta.

Citește și:

Am vazut ca tara noastra este mult mai divizata decat credeam, insa eu inca mai cred in America... inca mai cred in voi. Si haideti sa privim impreuna catre viitor.

Donald Trump va fi presedintele nostru. Ii datoram o minte deschisa si trebuie sa ii permitem sa ne conduca. Asadar, acum responsabilitatea noastra ca cetateni este sa ne facem partea in a contrui o tara mai buna, mai puternica, mai frumoasa.

Cu totii avem succese si esecuri. Aceasta pierdere doare insa, va rog, nu incetati sa luptati pentru ce va doriti. Nimic nu m-ar fi facut mai mandra decat sa fiu campionul pe care voi vi-l doreati.

Si.. pentru toate fetitele care se uita la noi in acest moment, vreau sa aveti incredere in voi, sa fiti puternice, sa credeti in valorile voastre si sa profitati de oportunitatile aparute pentru a va atinge propriile vise.

In final - sunt recunoscatoare pentru tara noastra si pentru tot ce mi-a oferit. Numar binecuvantarile mele in fiecare zi pentru ca sunt americana si inca mai cred ca daca ramanem impreuna si lucram cu respect la diferentele noastre, cu putere in convingerile noastre si cu dragoste pentru aceasta natiune, acele zile bune la care visam vor veni.

Citește și:

Pentru ca suntem mai puternici impreuna si vom merge mai departe impreuna si nu ar trebui sa regretam niciodata lupta asta. Haideti sa avem incredere unul in celalalt. Sa nu ne obosim. Sa nu ne pierdem inima. Pentru ca vor veni mai multe sezoane si exista atat de mult de lucru.

Sunt onorata si recunoscatoare pentru ca mi-ati oferit sansa de a va reprezenta pe toti in aceste alegeri. Fie ca Dumnezeu sa va binecuvanteze si fie ca Dumnezeu sa binecuvanteze Statele Unite ale Americii."

foto interior si prima pagina: Krista Kennell, Shutterstock

Vizionare placuta


Kudika
10 Noiembrie 2016
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.