Setari Cookie-uri

Arta de a te iubi pe tine insati

Inainte de a iubi pe cineva, trebuie sa te iubesti pe tine insati.

Iubirea pentru propria persoana nu se intampla peste noapte. Nu se intampla dupa trei pasi in pantofii preferati sau dupa o ora de mers la sala. Este nevoie de munca. Si este nevoie de timp.

Aceasta calatorie pe care o faci nu va fi intotdeauna liniara. Si nu va fi intotdeauna echilibrata. Vor fi zile in care te vei privi in oglinda si vei uri persoana pe care o vezi. Vor fi zile in care iti vei vedea fiecare defect pe care il ai si vei simti ca toata munca ta este in zadar. Insa, de asemenea, vor fi si zile frumoase in care te vei trezi dimineata si te vei indragosti de propria persoana. Si vei zambi pentru tine (nu pentru altii), fiind mandra de cat de departe ai ajuns.

Iubirea pentru propria persoana nu vine cu usurinta. Niciodata. Insa este necesar sa incepem aceasta calatorie, sa invatam sa ne acceptam si sa nu ne mai scoatem in fata toate greselile.

Citește și:

Poate ca este timpul sa te pui pe primul loc.

Trebuie sa inveti cum sa ai incredere in tine, cum sa iti ierti greselile si sa mergi mai departe. La urma urmei esti doar un om care uneori o da in bara. Este in regula... este timpul sa iti continui viata.

Nu iti mai neglija propriile nevoi si dorinte. Asculta-ti instinctul atunci cand simti ca ceva nu este in regula. Iarta atunci cand gresesti. Iarta cand cineva te raneste. Iarta si accepta-ti propriile decizii.

Fii blanda cu tine insati

Demonstreaza-ti ca ai grija de tine. Nu ai nevoie de cineva pentru a iti spune ca esti frumoasa... ai nevoie doar de tine. Accepta ceea ce esti. Accepta-ti defectele, vergeturile, celulita si colaceii de pe talie. Accepta rasul tau hidos, abilitatea ta teribila de a face glume si obiceiul de a lua decizii proaste. Accepta totul. Accepta tot ce esti.

Nu renunta la obiectivele si visele tale. Stii exact de ce esti capabil. Stii exact ce poti realiza. Incearca mai mult... pentru ca poti.

Citește și:

Nu te mint - vor fi si momente dificile

Vei lupta si vor exista cateva zile unde vei simti ca vine sfarsitul lumii. Dar sa te iubesti pe tine insati nu presupune sa fie intotdeauna roz. Nu, uneori e dificil si extrem de greu. Insa atata timp cat recunosti cine esti trebuie sa si accepti cine esti cu adevarat. Si, intr-o zi, vei intelege de fapt cat de pretioasa esti. Si iti vei da seama ca esti o norocoasa... pentru ca tu esti tot ce ai nevoie.

foto interior si prima pagina: Nejron Photo, Shutterstock

Vizionare placuta


Kudika
21 Noiembrie 2016
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.