Setari Cookie-uri

5 Moduri de a te indeparta de toti si de toate si de a intelege minunea vietii

Ceea ce stiti este cea mai mare avere pe care o detineti. Ceea ce nu stiti este cel mai mare risc pe care vi-l asumati.

Ritmul vietii moderne tine de multe ori de cat de ocupati suntem incat nu mai avem timp pentru micile lucruri care ne aduc cele mai multe bucurii - hobby-uri, o plimbare de seara, exprimarea dragostei pentru alte persoane. Nu mai avem timp suficient pentru a trai viata noastra.

Am simtit ca este timpul sa impartasesc cu voi cateva sfaturi importante care ar putea sa ne ajute sa vedem lumea altfel si sa incercam sa ne bucuram de fiecare zi pe care o traim.

1. Fii singur in natura

Natura este o sursa de energie, armonie, frumusete. Atunci cand oamenii sunt in armonie cu natura, ei uita de problemele lor si invata sa isi asculte inima. Fa-ti timp si priveste stelele din cand in cand sau trezeste-te sa vezi rasaritul... sau pur si simplu mergi la o scurta plimbare prin parc, admira pasarile care zboara la inaltimi incredibile pe cer. Aceste momente vor oferi un sens vietii in moduri pe care nici macar nu le poti exprima in cuvinte.

Citește și:

2. Bucura-te de liniste

In aceasta viata incarcata si aglomerata, plina de zgomot avem nevoie de liniste pentru a ne auzi propriile ganduri. Tacerea este deja un vizitator tot mai rar de care multi dintre noi am ajuns sa ne temem. Dar, de fapt, tacerea ne poate ajuta sa simtim diferit, sa fim optimisti, sa gandim pozitiv si chiar sa ne intelegem mai bine propria persoana. Cateva minute pe zi este recomandat sa stai singur, doar tu si gandurile tale.

3. Imparte-ti munca in parti egale

Este foarte important sa faci lucrurile in mod constant fie ca este vorba despre treaba casnica sau despre sarcinile legate de munca. Chiar daca ai prea multe lucruri de facut, iti recomand sa te concentrezi doar pe o singura sarcina si sa nu te mai lasi distras de alte lucruri pana cand nu ai reusit sa o rezolvi. In caz contrar nu vei mai avea nici timp la dispozitie si nici cheful nu va mai fi la fel de mare.

Citește și:

Munca trebuie sa aduca bucurie, nu sa iti consume energie si timp.

4. Cel mai important: Fa ce iubesti

In timp ce citesti aceste randuri, este posibil ca gandul sa zboare la lucrurile care iti plac. Toti avem o parte creativa, insa foarte putini dintre noi observa asta si si mai putini incearca sa dezvolte aceasta latura.

Pentru a putea intelege ce iti place sa faci si la ce esti cu adevarat bun trebuie sa iti faci timp pentru a incerca diferite optiuni.

5. Comunica in VIATA REALA

Multi dintre noi am uitat sa mai comunicam deschis si fata in fata. Avem telefoane, retele de social media si nu mai avem nevoie sa ne intalnim cu alti oameni pentru a interactiona cu ei, nu?! GRESIT! O intalnire este mult mai frumoasa decat sute de mesaje, mailuri si apeluri telefonice. Acorda mai multa atentie oamenilor dragi din viata ta, fa-ti timp pentru a vorbi de la inima la inima, fata in fata.

Citește și:

foto interior si prima pagina: Doidam 10, Shutterstock

Vizionare placuta


Kudika
23 Noiembrie 2016
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.