Setari Cookie-uri

10 Cadouri pe care copiii nu le vor uita niciodata!

Ai o viata intreaga ca sa tot muncesti, dar copiii nu sunt mici decat o singura data.

Iata o lista scurta cu cele mai frumoase cadouri pe care copiii le pot oferi copiilor lor (nu sunt lucruri materiale). Tu cate oferi?

1. Afirmarea. Uneori un singur cuvant simplu de afirmare poate schimba o viata intreaga. Asigura-te ca micutii stiu cat de mult ii iubesti. Si apoi reaminteste-le de fiecare data.

2. Imbratisari si saruturi. De multe ori parintii spun ca sunt prea batrani pentru saruturi/ imbratisari. Nu-i asa ca ai tai te-au suparat de multe ori cu acest raspuns?! Vreau sa stii un singur lucru - copiii tai nu sunt niciodata prea batrani pentru a fi imbratisati sau sarutati.

3. Simtul umorului. Razi alaturi de copiii tai in fiecare zi. De dragul lor si al tau.

4. Capacitatea de a vedea frumusetea. Ajuta-ti copiii sa traiasca intr-o lume reala. Invata-i sa aprecieze ce au deja si sa gasesca frumusetea in lucrurile din jurul lor si in oamenii pe care ii intalnesc.

Citește și:

5. Accepta greselile. Copiii sunt copii. Si de-asta sunt atat de distractivi, atat de dornici de viata. Ai rabdare cu ei, ofera-le posibilitatea de a experimenta, de a explora si chiar de a face greseli.

6. Timp. Darul timpului este un cadou pe care nu il poti lua inapoi. Asadar, seteaza-ti prioritatile!

7. Atentie. Atentia este foarte importanta pentru copii, asa ca nu ezita sa o oferi zi de zi si de cate ori ai posibilitatea.

8. Compasiune. Viata nu este corecta si nici nu va fi vreodata. Iar in momentul in care copiii au gresit, iarta-i, accepta-le greselile, fii alaturi de ei.

9. Multumirea. Au nevoie ca tu sa fii multumit de ei. Prin urmare, unul dintre cele mai mari cadouri pe care le poti oferi copiilor este aprecierea ta.

10. Curiozitatea. Invata-ti copii sa puna intrebari despre cine, ce, unde, cum, de ce si de nu. "Nu mai pune atat de multe intrebari" sunt cuvinte care nu ar trebui niciodata sa paraseasca gura parintilor.

Citește și:

foto interior si prima pagina: Podlesnyak Nina, Shutterstock

Vizionare placuta


Kudika
23 Noiembrie 2016
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.