Datorita celor peste 100 de compusi ortomoleculari nutritional - activi existenti in graul verde incoltit, acesta este considerat alimentul perfect din punct de vedere micronutritional.
Cercetarile au scos la iveala faptul ca, bagajul micronutritional a 3 litri de suc de grau verde incoltit organic este echivalent cu cel a peste 70 kg de legume de gradina cultivate in conditii bio.
Compozitia micronutritionala a sucului de grau verde incoltit i-a uimit si pe cercetatori, depasind unanim asteptarile. Fier, magneziu, calciu, potasiu, fosfor, clor, sulf, zinc, mangan, cobalt, cupru, iod sunt cateva dintre numeroasele minerale care contribuie la valoarea nutritionala a acestui suc-minune.
La acestea se adauga cantitati impresionante de clorofila, aminoacizi, antioxidanti, enzime, fitohormoni si o serie de vitamine dintre care, mai reprezentative cantitativ sunt: beta carotenii, vitamina A, vitaminele din grupul B, vitamina C, E, K, D si PP.
O doza de suc din iarba de grau este egala cu consumul de vegetale de 2 ½ kg, contine minerale de 92 de feluri, care sunt esentiale pentru organism.
Citeste continuarea pe Realitatea.net