Setari Cookie-uri

Cea mai buna poveste despre cum sa reactionezi in fata unui copil rasfatat

Trebuie sa o cititi si voi. Si chiar puteti pune in practica cand aveti nevoie.

Uneori copiii fac tot posibilul sa ne calce pe nervi; mai mult, pare-se ca pentru multi aceasta este activitatea preferata. Iar o situatie ca aceasta s-ar putea intampla chiar si la o plimbare sau intr-un supermarket. Insa cum iti poti pastra calmul in aceste momente cand nici macar nu stii ce sa faci?

Noi am gasit raspunsul la aceasta intrebare in povestea unui bunic care stie secretul. Cititi povestioara de mai jos:

Intr-un magazin alimentar, o femeie a intalnit un bunic si nepotelul sau de doar trei ani, care se comporta ca un rasfatat. Era evident ca batranul nu mai putea... copilul tipa cerand bomboane, prajiturele, cereale si suc.

Intre timp, femeia l-a auzit pe bunic cum spunea cu o voce foarte blanda si controlata "Usor, Mihai, in curand iesim din supermarket. Stai linistit."

A urmat o noua runda de plansete si nebunie, iar femeia l-a auzit pe batran spunand si mai linistit: "E in regula, Mihai... Doar cateva minute si vom pleca de aici. Rezista!"

Citește și:

La casa, mica teroare de baiat a inceput sa arunce obiecte in cos, iar bunicul a spus din nou si mai linistit: "Mihai, Mihai, relaxeaza-te, prietene! Nu te supara. Vom fi acasa in cinci minute. Stai linistit."

Foarte impresionata de situatie, femeia a platit si a iesit din supermarket, unde a vazut din nou barbatul - punea cumparaturile in masina, apoi l-a luat pe baiat in brate si l-a pus si pe el pe scaunelul lui.

Ea a zambit... s-a apropiat de el si a spus: "Domnule, sunteti eroul meu. Stiu ca nu este treaba mea, insa ati fost extraordinar in supermarket. Nu stiu cum ati reusit sa faceti asta. In tot acel timp ati ramas calm si indiferent de cat de agitat era copilul, i-ati spus intr-una ca totul va fi bine. Mihai este foarte norocos sa fie nepotul dumneavoastra."

Batranul: "Multumesc, doamna. Insa eu sunt Mihai. Teroarea aia mica este Alex."

Citește și:

foto prima pagina: Ollyy, Shutterstock

Vizionare placuta


Kudika
29 Noiembrie 2016
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.