Setari Cookie-uri

10 Reguli VITALE pentru mamicile de fetite

Exista cateva lucruri pe care le poti face pentru a te asigura ca fetita ta va deveni o persoana puternica si fericita.

Bloggerul Karissa Ancell a scris un articol despre modul in care mamicile ar trebui sa isi creasca fetele. Acest material a devenit viral pe internet, fiind preluat si de BrightSide.

"Cresterea fetelor este o munca grea. Bine, cresterea copiilor, in general, poate fi o munca dificila. Insa eu am o fiica, asa ca acum vorbim doar despre cresterea fetitelor. Fiica mea are doar opt ani, deci pot sa spun ca am acumultat putina experienta in acest timp si sunt pregatita ca ea sa atinga pragul de adolescenta. Poate fi infricosator deoarece ca parinti vrem sa ne protejam copiii, insa realitatea este ca nu putem face foarte multe. Asa ca am strans pentru mine si pentru voi 12 lucruri pe care cred ca mamele ar trebui sa le stie cand isi cresc fiicele.

1. Machiajul tau este acum si machiajul ei

Fiica mea adora sa imi foloseasca produsele de machiaj. In timp, o voi invata sa aplice mai putine produse, insa acum este doar distractiv - si face asta doar in casa.

Citește și:

2. Sa vorbesti cu ea despre menstruatie poate fi incomod si ciudat, insa este foarte important. Vreau sa fie pregatita cand se va intampla, este treaba mea sa fiu deschisa despre corpul meu pentru a o ajuta sa inteleaga ce se intampla.

3. Lumea va incerca sa o faca sa se maturizeze mai repede. De aceea este treaba noastra ca parinti sa stabilim niste limite.

4. Trebuie sa incurajezi si sa sprijini relatia ei cu tatal. Are nevoie de mama ei, da... stim asta. Insa are nevoie si de tatal ei.

5. Invat-o sa economiseasca bani. Astfel incat intr-o zi sa isi dea seama ca nu trebuie sa depinda de cineva din punct de vedere financiar. Trebuie sa fie independenta.

6. Fii atenta cum vorbesti despre corpul tau in fata ei

Vei deveni exemplul ei despre modul in care femeile ar trebui sa iti priveasca corpul. Asa ca vorbeste cu drag despre tine in fata lor. Nu iti expune defectele. La 8 ani, fiica mea este deja constienta de dimensiunile corpului, despre problemele si ingrijorarile pe care le au femeile.

Citește și:

7. Protejeaz-o insa, in acelasi timp, las-o sa invete sa se protejeze singura. Lumea are nevoie de mai multe femei puternice. Fiica mea stie ca o ajut intotdeuna, insa mai stie si ca trebuie sa incerce sa rezolve de una singura o problema (de mai multe ori) inainte ca eu sa intervin.

8. Fa-i complimente. Ea trebuie sa stie cat valoreaza, ca este frumoasa, ca este desteapta sau amuzanta.

9. Seteaza-ti limite in viata ta cu privire la modul in care oamenii te trateaza

Ea observa tot si poate invata lucruri din modul in care oamenii se poarta cu tine sau cum tu te porti cu altii. Noi suntem pentru ele profesori... asa ca daca esti puternica si esti tratata bine (si ii tratezi si pe ceilalti oameni din jurul tau frumos), exista o sansa ca ea sa creasca si sa faca acelasi lucru pe care il vede la tine.

10. Urmeaza-ti propriile vise si pasiuni

Tu esti un exemplu pentru ea - invat-o ca ce iti place sa faci este important astfel incat sa creada in propriile vise si pasiuni.

Citește și:

foto interior si prima pagina: pixabay.com

Vizionare placuta


Kudika
30 Noiembrie 2016
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.