Setari Cookie-uri

7 Limbaje ale corpului ale oamenilor de succes pe care sa le adopti si tu

7 Limbaje ale corpului ale oamenilor de succes pe care sa le adopti si tu

Se spune ca corpul nostru are propria sa limba si uneori vorbeste chiar mai mult decat cuvintele. Studiile recente au aratat ca persoanele care stiu cum sa comunice in mod eficient, folosind aceste semnale non-verbale au niveluri ridicate de inteligenta emotionala.

Noi am gasit un material in care exista aceste limbaje ale corpului care ne vor ajuta sa avem mai mult succes.

1. Intotdeauna trebuie sa stai drept

A te cocosa in scaunul pe care stai, a pune coatele pe masa sau a iti acoperi fata cu mainile... toate acestea reprezinta semne de lipsa de respect. Este ca si cum ai comunica fara a avea un interes in ceea ce auzi.

Daca stai cu spatele drept si umerii inapoi pari mult mai sigur pe tine - aceasta este o pozitie de putere. Nu uita: cu cat mai mult spatiu corpul tau ocupa, cu atat mai de succes pari. Niciodata nu te cocosa - aceasta postura te face sa pari mic si lipsit de importanta.

Citește și:

2. Foloseste gesturile corect

Daca exagerezi cu gesturile, oamenii vor crede ca spui minciuni sau ca incerci sa ascunzi ceva. Pe de alta parte, gesturile deschise, precum raspandirea bratelor in afara corpului, arata ca nu ai nimic de ascuns.

3. Stai cu bratele deschise

Cand iti incrucisezi bratele trimiti un semnal clar: Nu sunt flexibil si nu sunt de acord cu ce spui. Chiar daca zambesti, bratele si picioarele incrucisate nu sunt obiceiuri bune ale corpului.

4. Nu iti mai atinge parul

Daca esti una dintre acele persoane care isi ating in mod constant parul, se joaca cu el sau incearca sa il aranjeze in timp ce altii vorbesti, incearca sa scapi de acest obicei. Acest lucru arata doar nesiguranta si lipsa de atentie. Nu iti mai atinge parul si incearca sa te concentrezi pe comunicarea in mod natural.

5. Zambeste

Cu toate ca zambetul non stop nu sustine ideea ca ai un caracter puternic, daca zambesti la locul si la momentul potrivit, arata ca ai un control asupra situatiei si ca iti poti pastra calmul indiferent de cat de stresante sunt circumstantele.

Citește și:

6. Fa contact vizual cu oamenii din jur

Acesta este, probabil, cel mai important lucru pentru a afla mai multe despre limbajul corpului - contactul cu ochii prea intens poate intimida interocutorul si poate parea ca vrei sa prinzi din gesturile si cuvintele lui din cauza propriei insecuritati. Cu toate acestea, daca eviti orice contact cu ochii, poti transmite un mesaj direct: ai ceva de ascuns. Ar trebui sa incerci sa pastrezi un contact vizual cat mai natural, uitandu-te in ochii persoanei cu care discuti si, in acelasi timp, facand pauze pentru a transmite mesajul corect.

7. Strangerile de mana ferme

Niciodata nu strange mana slab. Cand faci cunostinta cu cineva sau cand saluti pe cineva, trebuie sa ai o mana ferma.

foto interior si prima pagina: Kiselev Andrey Valerevich, Shutterstock

Vizionare placuta


Kudika
1 Decembrie 2016
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.