Setari Cookie-uri

9 Sfaturi de viata invatate de la bunica

Bunica a venit cu cele mai frumoase sfaturi pentru mine.

Bunica mea a murit la varsta de 90 de ani. Ea mi-a lasat o cutie cu lucruri importante pe care le-a adunat de-a lungul timpului. Printre aceste lucruri era si o agenda veche legata cu sfoara. Pe coperta acesteia scria "Jurnal Inspirational".

In ultimii ani ea a folosit aceasta agenta pentru a nota idei, ganduri, citate, versuri si alte lucruri frumoase pe care le considera importante. Cand eram mica, ea imi citea fragmente din acest jurnal, eu le ascultam si puneam intrebari.

1. Inspira viitorul, expira trecutul.

Indiferent de locul in care esti sau de lucrurile prin care treci, intotdeauna cred ca exista o lumina la capatul tunelului. Niciodata nu astepta ceva, nu cere ceva si nu te plange de ceva. Doar incearca sa faci ce este cel mai bine pentru tine, controleaza ce poti controla si lasa lucrurile sa fie asa cum sunt. Pentru ca odata ce ai facut ce trebuia facut si ce puteai face, lucrurile se vor aranja sau vei face urmatorul pas in drumul tau.

Citește și:

2. Viata poate fi din nou simpla

Doar alege sa te concentrezi pe un singur lucru la un moment dat. Nu trebuie sa te ocupi de tot si nici nu trebuie sa faci totul bine. Respira, traieste in prezent si bucura-te de viata ta. Lucrurile marunte sunt cele care fac diferenta.

3. Lasa-i pe oamenii din jurul tau sa te vada asa cum esti cu adevarat

Spune adevarul chiar daca vocea ta tremura. Prin a fi tu insati aduci ceva frumos in aceasta lume. Mergi pe drumul tau cu multa incredere si nu astepta ca cineva sa iti inteleaga calatoria.

4. Nu mai esti cine erai acum cativa ani.

Ai fost ranita, ai trecut prin numeroase suisuri si coborasuri care te-au ajutat sa devii persoana cine esti astazi. De-a lungul anilor s-au intamplat atat de multe lucruri - lucruri care ti-au schimbat perspectiva, te-au invatat multe lucruri frumoase si te-au transformat intr-un alt om. Multi iti vor spune ca te-ai schimbat... iar tu le vei raspunde "Bineinteles ca m-am schimbat. Asta este viata. Dar eu inca sunt aceeasi persoana, numai ca acum sunt un pic mai puternica decat am fost inainte."

Citește și:

5. Tot ce se intampla acum te ajuta sa cresti chiar daca ti se pare greu de inteles

Momentele prin care treci te vor ajuta sa devii mai sigura pe tine, mai increzatoare, mai serioasa. Vei ajunge sa intelegi viata, vei accepta ce se intampla si vei decide sa mergi mai departe.

6. Nu te educa sa fii bogata, educa-te sa fii fericita.

In acest fel, cand vei imbatrani vei stii foarte bine valoarea lucrurilor, nu pretul acestora. In cele din urma, vei intelege ca cele mai bune zile sunt zilele in care nu ai nevoie de nimic pentru a zambi si pentru a fi fericita. Pur si simplu apreciaza momentele frumoase si fii recunoscatoare pentru lucrurile pe care deja le ai. Nu cauta mai mult.

7. Gandeste pozitiv

Intelege mai bine dificultatile prin care treci si accepta ca nefericirea nu este determinata de circumstantele vietii, ci de atitudinea ta. Asa ca incearca sa zambesti mai des chiar si oamenilor care te ranesc. Acorda o atentie celor de care iti pasa.

Citește și:

8. Uneori daca vrei rezultate, trebuie sa renunti la oamenii negativisti

Uneori poate fi greu, insa este necesar. Acest lucru iti permite sa faci loc oamenilor care sunt dispusi sa te sustina in cea mai buna versiune a ta. Se va intampla treptat, pe masura ce cresti. Afli cine esti si ce vrei, apoi iti dai seama ca anumite persoane nu vad lucrurile asa cum le vei tu. Asa ca pastreaza amintirile minunate cu ele, insa alege sa mergi mai departe.

9. Daca esti in cautarea unui final fericit si nu gasesti niciunul, poate ca este timpul sa incepi sa cauti un nou inceput.

Din cand in cand vei da gres. Asa este viata. Cei mai puternici oameni - cei care rad cel mai mult si au un zambet pe fata intotdeauna - sunt cei care au dus cele mai dure bataliii. Ei zambesc pentru ca au decis ca nimeni si nimic sa nu ii tina la pamant... ei sunt in miscare si intotdeauna in cautarea unui nou inceput.

Citește și:

foto interior si prima pagina: Roman Nerud, Shutterstock

Vizionare placuta


Kudika
6 Decembrie 2016
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.