Setari Cookie-uri

Infectia sinusurilor sau o migrena? Cum iti dai seama?

Multi oameni care au dureri de cap sunt convinsi ca au probleme cu sinusurile, cand de fapt, ei sufera de migrene.

Cum iti dai seama daca ai o migrena sau ai probleme cu sinusurile?

Multi oameni fac confuzii dupa ce il intreaba pe Dr. Google si ajung sa se trateze singuri, facand o eroare. Realitatea este ca peste 85% dintre pacientii care banuiesc ca-i dor sinusurile sufera de migrene. De unde aceasta confuzie?

Potrivit blogului de sanatate al Universitatii Harvard, care face un apel impotriva automedicatiei, afectiunile au simptome comune, ca de pilda presiune in fata, asociata cu schimbarile meteorologice, dar si disfunctii ale sistemului nervos vegetativ. Acesta controleaza multe dintre functiile involuntare din corp, inclusiv ritmul cardiac, tensiunea arteriala si transpiratia.

In cazul migrenelor, disfunctia poate provoca roseata ochilor, a pleoapelor, lacrimare, congestia sinusurilor si curgerea nasului. Un om cu aceste simptome care se prezinta la medic anuntand o infectie a sinusurilor, cand de fapt sufera de migrena, primeste uneori antibiotice si steroizi fara investigatii clinice. El va simti o ameliorare si va crede ca s-a vindecat, dar asta deoarece steroizii trateaza si migrenele. In plus, antibioticul are un efect placebo puternic.

Citește și:

Citeste continuarea pe Realitatea.net

foto interior si prima pagina: Nikodash, Shutterstock

Vizionare placuta


Kudika
17 Decembrie 2016
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.