Setari Cookie-uri

Condimentul care te fereste de bolile respiratorii

Si-a castigat titlul de condimentul natiunilor, fiind al doilea cel mai popular condiment din lume dupa piper.

Semintele de mustar, in forma lor naturala sau sub forma de pasta, sunt un condiment nelipsit de pe mesele romanilor si fara de care traditionalii mititei sau carnati nu ar mai avea aceeasi savoare. Mustarul, fiind cunoscut in toata lumea, si-a castigat titlul de “condimentul natiunilor”, fiind al doilea cel mai popular condiment din lume dupa piper.

Boabele de mustar au in componenta: mucilagii, substante minerale (sodiu, potasiu, magneziu, selenium, proteine si calciu), acizi grasi esentiali (omega-3 si omega-6), fibre alimentare, vitamina A, vitamina C, fier, vitamina D, vitamina B6, vitamina B-12, proteine, uleiuri, un glucozid (sinigrina) si un ferment (mirozina).

In medicina, sunt folosite doua soiuri: mustarul alb si mustarul negru. Mustarul alb se foloseste sub forma de boabe de mustar, iar cel negru sub forma de faina. Esenta de mustar intra in compozitia unor medicamente antireumatice si se utilizeaza la prepararea spirtului de mustar.

Citește și:

Citeste continuarea pe Realitatea.net

foto interior si prima pagina: 13Smile, Shutterstock

Vizionare placuta


Kudika
20 Decembrie 2016
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.