Setari Cookie-uri

Cele 20 de reguli de eticheta moderna

Toata lumea ar trebui sa cunoasca aceste reguli simple, insa importante.

Amabilitatea nu este greu de afisat - aceasta presupune nu doar respectarea ta, ca persoana, ci si respectarea oamenilor din jurul tau. Insa cu trecerea timpului parca tot mai putine persoane par sa cunoasca regulile de eticheta moderna. Bright Side a facut o lista cu cele mai importante reguli care va pot face viata mai placuta.

1. Suna si anunta inainte de a merge in vizita

Daca primesti vreodata o vizita surpriza, este posibil sa fii prins cu garda jos; fara mancare, cu halat, papuci de casa si dezordine prin camere. O doamna din Marea Britanie spunea ca atunci cand primea un oaspete neasteptat, isi punea pantofii si isi lua palaria. In cazul in care persoana ii era draga, ea exclama: "Ah, ce bine ca ai venit!". Daca nu, ea spunea: "Ah, ce pacat. Tocmai ce ma pregateam sa plec din casa!"

2. Nu scutura niciodata o umbrela in casa - nici la birou, nici la cineva acasa. Cel mai bine este sa o pui pe un suport pentru umbrele sau un carlig.

Citește și:

3. Nu pune niciodata o geanta pe genunchi sau pe scaun, in spatele tau. Un plic elegant poate fi pus fara nicio problema pe masa. O geanta de mana poate fi agatata de spatarul scaunului sau pusa direct pe podea. O servieta poate fi pusa pe podea.

4. Pungile de plastic ar trebui folosite doar pentru supermarket.

5. Hainele de casa sunt pantaloni si pulover. Niciodata pijamale - acestea sunt doar de dormit.

6. Cand copilul se muta in propria lui camera, fa-ti un obicei si bate la usa inainte de a intra. Asa va face si copilul cand va intra in dormitorul tau.

7. O femeie poate purta palarie si manusi in interior. Insa nu poate purta o pelerina sau un palton.

8. Numarul total de accesorii pe care le porti nu trebuie sa depaseasca 13.

9. Poti purta o bratara peste manusi, insa nu si un inel. Cu cat ziua trece, cu atat bijuteriile purtate trebuie sa fie mai scumpe.

Citește și:

10. In cazul in care inviti o persoana la un restaurant, tu platesti. Daca cineva spune "Hai sa mergem la un restaurant" inseamna ca toata lumea plateste, inclusiv persoana care spune asta.

11. Prima persoana care iese dintr-un lift este cea care este cel mai aproape de usa liftului.

12. Cel mai important loc dintr-un autoturism este scaunul din spatele soferului. Si acesta este dedicat femeilor.

13. Cand iese din masina, un barbat ar trebui sa deschida usa femeii si sa o ajute sa coboare.

14. In sali de cinema, de teatru sau de concerte ar trebui sa mergi catre locul tau stand cu fata la oamenii care stau deja pe scaunele lor.

15. Niciodata nu deschide un subiect pe: politica, religie, sanatate sau bani.

16. In cazul in care cineva iti pune o intrebare nepotrivita precum "Ce frumoasa este rochia! Cat a costat?" nu trebuie sa raspunzi. Doar zambeste si spune "Este un cadou." Apoi schimba subiectul conversatiei.

Citește și:

17. Familiaritatea intre oamenii care abia se cunosc este interzisa. Trateaza-i pe cei pe care ii intalnesti asa cum ti-ai dori sa fii tratat.

18. Daca vorbesti despre persoane care nu sunt prezente, atunci barfesti.

19. Nu iti barfi niciodata persoanele dragi, in special membrii familiei sau partenerul.

20. Este mai bine sa tii secret aceste opt lucruri: varsta, cat castigi, certurile din familie, religia, problemele medicale, dragostea, afacerile si cadourile.

foto interior si prima pagina: Doronin Denis + Corepics VOF, Shutterstock

Vizionare placuta


Cetățeană a Universului cu cosițe ombre moderne, reacționează pozitiv la tot ce înseamnă fashion, adoră pisicile și pinguinii și e una dintre cele mai zen persoane pe care le cunoaștem....

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.