Setari Cookie-uri

Oamenii inteligenti merg la somn tarziu, lasa mizerie peste tot si folosesc un limbaj neadecvat

Nu spunem noi asta, ci oamenii de stiinta!

Daca in copilaria ta ai fost mustrat de parinti pentru haosul si mizeria din dormitor, ai dus un razboi cu ei in fiecare seara cand incercau sa te convinga sa mergi la somn devreme si abia mai tarziu, cand au trecut anii ti-ai dat seama ca niciodata nu te vei schimba... atunci, felicitari din partea noastra! Potrivit unor experti, acest lucru inseamna ca esti o persoana cu adevarat inteligenta.

Oamenii de stiinta spun ca persoanele inteligente folosesc uneori un limbaj neadecvat.

Multi sunt de parere ca doar persoanele prost educate folosesc un limbaj neadecvat deoarece acestea au un vocabular limitat. Insa, de fapt, oamenii de stiinta sunt de parere ca persoanele care nu folosesc cuvinte nepotrivite sunt cele cu un vocabular limitat.

Cativa academicieni americani au decis sa efectueze un experiment interesant: au cerut oamenilor sa spuna cat mai multe injuraturi sau cuvinte urate. Rezultatele au fost surprinzatoare: cei care si-au amintit cele mai multe injuraturi au fost cele care aveau cel mai mare rating de IQ din intregul grup. Abilitatile oratorice ale acestor persoane au fost, de asemenea, mult mai mari decat ale celor care au stiut mai putine injuraturi.

Citește și:

Cu toate acestea, oamenii inteligenti sunt caracterizati prin capacitatea de a folosi cuvintele potrivite in functie de situatie si, de asemenea, ei stiu cand trebuie sa fie diplomati, seriosi si cand sa pastreze tacerea.

Multe persoane inteligente si talentate adorm tarziu in noapte

Pentru o lunga perioada de timp, expertii au studiat oameni cu talente deosebite si au ajuns la concluzia generala ca bufnitele de noapte sunt inclinate sa aiba un inteligent mai ridicat de inteligenta. Asadar, daca esti una dintre persoanele care sta pana tarziu in noapte ar fi cazul sa te bucuri - esti in aceeasi categorie cu Charles Darwin, Winston Churchill si Elvis Presley.

Dezordinea in casa si inteligenta remarcabila merg adesea mana in mana.

Cercetarile facute la Universitatea din Minnesota au adus o concluzie interesanta: haosul de pe biroul de lucru al unei persoane indica faptul ca aceasta nu este dezordonata, ci ca are creierul axat pe ceea ce conteaza cu adevarat. Doar gandeste-te: cand nu mai ai nimic important de facut, ajungi sa te axezi pe activitati marunte si banale pentru a te mentine ocupat.

Citește și:

Mai mult decat atat, psihologii sunt convinsi ca un mediu dezordonat este adesea modul perfect de a stimula o stare de spirit creativa, ajutand persoana sa reflecteze asupra ideilor noi si sa gandeasca diferit, sa iasa din zona de confort.

foto interior si prima pagina: Tinatin, Shutterstock

Vizionare placuta


Kudika
16 Ianuarie 2017
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.