Setari Cookie-uri

De ce cuplurile care se cearta se iubesc mai mult?

Argumentele trebuie sa fie intotdeauna constructive deoarece in acest mod nu este vorba despre o cearta, ci despre o discutie matura.

Relatiile incep, de obicei, cu inimioare si fluturasi. Totul este bine si frumos. Ambii parteneri sunt fericiti si nici nu sunt necesare compromisurile. Insa, pe masura ce relatia evolueaza, etapa "luna de miere" trece, incep sa apara opinii, diferente si personalitati individuale. Este momentul acela in care relatia este testata. Si daca aveti argumente sanatoase, puteti invata cu adevarat unul de la celalalt.

Cearta este o forma majora de comunicare. Aceasta arata individualismul, perspective diferite si abilitatea de dezvoltare. Argumentele nu sunt in mod necesar un indicator ca exista probleme intr-o relatie.

Iata cateva sfaturi de care sa tii cont cand ai un argument cu partenerul de cuplu:

1. Nu insista pe a fi corect;

2. Vorbeste imediat ce simti ca furia este in crestere;

3. Invata sa asculti;

4. Ramai pe subiect;

Citește și:

5. Nu spune ceva ce vei regreta mai tarziu.

De ce cuplurile care se cearta se iubesc mai mult?

Cearta nu inseamna ca in respectiva relatie exista suferinta. Ci din contra - inseamna ca cele doua persoane au propriile idei si opinii. Ele pot pune pe masa tot ce simt si pot impartasi totul intr-un mod educat. Lipsa argumentarii poate fi, de asemenea, exprimata ca o lipsa de implicare in relaxie.

Iata cateva intrebari foarte simple pe care toti ar trebui sa ni le punem:

Cat de "angajat" esti in aceasta relatie? Ti-e frica sa depasesti limitele impuse? In aceasta relatie poti fi cu adevarat tu? Ti-e teama sa vorbesti despre ideile si parerile tale?

Ce este important de stiut:

Vor exista intotdeauna provocari si conflicte intr-o relatie. Odata ce etapele initiale trec, oamenii au tendinta sa fie din nou ei insisi. Este important sa iti asculti partenerul, sa il intelegi, sa il ajuti sa isi urmeze pasiunile, sa ii fii alaturi, sa il apreciezi pentru ceea ce este.

Citește și:

Argumentele trebuie sa fie intotdeauna constructive deoarece in acest mod nu este vorba despre o cearta, ci despre o discutie matura. Cuplurile fericite se asculta reciproc - este un semn de respect.

Inca un lucru foarte important si de tinut minte este ca s-a dovedit stiintific faptul ca cuplurile care se cearta au tendinta de a fi mai pasionale.

foto interior si prima pagina: Oleggg, Shutterstock

Vizionare placuta


Kudika
17 Ianuarie 2017
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.