Setari Cookie-uri

5 alimente pentru a-ti imbunatati starea de spirit

Daca te simti obosita si fara energie in aceasta perioada, foloseste alimente sanatoase pentru a-ti recapata energia si starea de bine. Pe langa beneficiile lor, acestea te ajuta sa si pierzi in greutate, avand putine calorii.

Daca te simti obosita si fara energie in aceasta perioada, foloseste alimente sanatoase pentru a-ti recapata energia si starea de bine. Pe langa beneficiile lor, acestea te ajuta sa si pierzi in greutate, avand putine calorii.

Fructele de padure mancate dupa o portie mare de doi hamburger si cartofi prajiti nu te va ajuta sa te simti mai bine insa, daca renunti la mancarea nesanatoasa si alegi sa consumi multe alimente proaspete, vei observa o schimbare a organismului tau.

1. Portocalele

Portocalele sunt fructele care ar trebui sa fie nelipsite din casa fiecarei femei. Acestea reprezinta o sursa bogata de vitamina C, care ajuta la o circulatie mai buna a oxigenului prin tot corpul.

Poti consuma portocale fie simple, fie in mancaruri cu orez, carne (in special rata) sau salata de fructe fara frisca (pentru desert).

2. Grasimi bune

Grasimile consumate ajung direct la solduri, locul cel mai greu de modelat pentru fiecare femeie, dar grasimile bune, cunoscute sub numele de omega 3 sunt foarte bune pentru organism deoarece ajuta la dezvoltarea creierului si previn artrita, afectiunile intestinale, dementa, probleme ale vederii sau afectiuni respiratorii.

Alimente bogate in omega 3: somon, hering, sardine, macrou, ton, pastrav, nucile, semintele de in sau rapita.

3. Supa de pui cu legume

Supa de pui este o mancare excelenta deoarece contine foarte multe vitamine datorita carnii de pui si legumelor, care imbunatatesc starea de spirit si ofera imunitate organismului:

- Rosiile contin vitaminele B6 si C si antoxidanti (ajuta la curatarea organismului, reducerea tensiunii, previn cancerul si bolile de inima);
- Ceapa contine foarte multa apa (peste 80%), calciu, fosfor si vitaminele C, E si B6;
- Ardeiul rosu contine beta-caroten, vitamina C, nutrienti si antioxidanti;
- Morcovul este o sursa bogata de beta-caroten (imbunatateste vederea si previne sangerarea gingiilor).

4. Alimentele verzi – spanacul

Alimentele verzi ar trebui sa fie nelipsite din bucataria oricarei femei. Spanacul este bogat in antioxidanti, care imbunatatesc starea de spirit si iti dau energie pentru o perioada indelungata de timp. Spanacul mai contine si acid folic si vitamina B (previne depresia si reduce oboseala).

Mai poti consuma: ardei gras verde, salata verde, ceapa verde, mazare, struguri, pastai, broccoli, varza de Bruxelles, castraveti, patrunjel, cimbru, menta, masline, marar.

5. Dulceata

Dulceata (de visine, cirese sau fructe de padure) poate inlocui o gustare, fiind si substituit pentru ceva dulce. Mananca o felie de paine cu dulceata pentru a scapa de depresie si de starea de plictiseala. Acest tip de gustare te ajuta sa te relaxezi si reduce pofta de ceva dulce.

Daca nu iti place dulceata, o poti inlocui cu un bol de popcorn cu sare sau budinca de portocale sau de fructe de padure.

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
1 Decembrie 2010
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.