Setari Cookie-uri

Retete pentru masa de Craciun

Masa de Craciun este considerata una dintre cele mai imbelsugate mese ale anului datorita diversitatii mancarurilor si bauturilor. De la retete traditionale la mancaruri sofisticate, pentru aceasta sarbatoare gospodinele petrec ore in sir in bucatarie, pregatind cele mai gustoase alimente.


2. Retete din toata lumea


Unele gospodine aleg sa prepare pentru masa de Craciun mancaruri sofisticate, inspirandu-se din cultura anumitor tari. Daca vrei ceva diferit si, totodata, gustos iata cateva retete pe care le poti pregati pentru Craciun:

a) Rulouri de pui umplute

Ingrediente: 4 bucati din piept de pui, 4 felii de sunca presata, 4 felii de branza sau cascaval, ulei, condimente.

Mod de preparare: peste bucata de piept de pui se adauga feliile de sunca si de cascaval. Condimenteaza si apoi ruleaza usor, adaugand o scobitoare pentru a nu se desface. Se adauga rulourile in ulei incins pana se prajesc. Se scoate scobitoarea si se servesc cu orez sau cartofi nature.

b) Costite de porc condimentate

Ingrediente: 4 costite de porc, suc de portocale, chilli, piper, boia iute, 2 linguri de zahar si un catel de usturoi.

Mod de preparare: Se amesteca toate ingredientele si apoi se adauga costitele de porc. Acopera vasul cu o folie alimentara si lasa-l la frigider pentru cel putin 10 ore. Scoate costitele din sos si baga-le la cuptor la foc mic. Serveste cu salata verde.

c) Pui umplut cu legume

Ingrediente: un pui intreg, ciuperci, morcovi, ceapa, sunca presata, orez, mazare, patrunjel, sare si piper.

Mod de preparare
: se taie marunt ciupercile, morcovii, ceapa, sunca presata si patrunjelul si se pun la calit impreuna cu orezul si mazarea pentru 3-4 minute, apoi se condimenteaza. Dupa ce ai spalat puiul, adauga compozitia in interior si foloseste o bucata de dovlecel pe post de capac sau coase puiul pentru a se coace mai repede. Pune-l la cuptor la foc mic si, din cand in cand, unge puiul cu unt sau ulei.



Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
23 Decembrie 2010
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.