Iubitul meu e mare mancator de Nutella. O adora! Ori de cate ori pregatesc o prajitura, scoate tacticos din frigider borcanul cu crema de ciocolata si ii adauga desertului o strat zdravan de Nutella. Pentru ca mi-am pierdut speranta ca il voi scapa vreodata de acest obicei si pentru ca incerc sa ma feresc pe cat posibil de orice se cumpara gata facut sau semipreparat din comert, am scotocit internetul pentru o reteta homemade. Si am gasit!
Reteta de mai jos a fost cea mai buna incercata pana acum si ii apartine lui David Lebovitz.
Foto interior si prima pagina: felie de paine cu crema de ciocolata, Shutterstock
Ingrediente
- 40 g migdale
- 160 g alune de padure
- 400 g lapte integral
- 40 g miere
- un praf de sare
- 170 g ciocolata amaruie
- 140 g ciocolata cu lapte
Mod de preparare
Este incredibil de simplu sa prepari Nutella acasa!
Foto: crema de ciocolata, Shutterstock
Alunele si migdalele trebuie cumparate gata prajite. Daca le iei crude, le poti praji in tava mare de la cuptor pana cand se rumenesc frumos (cam 15 minute).
Alunele si migdalele se maruntesc cat mai fin posibil in robotul de bucatarie. Se adauga ciocolata cu lapte si cea amaruie topite in bain marie, praful de sare si mierea.
Laptele se incalzeste si apoi se adauga treptat in amestecul precedent.
Crema astfel obtinuta se "camufleaza" in borcane goale de Nutella adevarata si se da la frigider.
Pofta buna!