Masa de Paste se cinsteste cu vinuri pe masura
Romanii se pregatesc intens pentru cea mai mare sarbatoare din an, iar o mare parte a pregatirilor se concentreaza in jurul mesei traditionale de Paste. Masa care trebuie sa cinsteasca nu doar sarbatoarea, ci si pe cei dragi stransi in jurul ei.
Passionduvin.ro, magazinul virtual de vinuri alese, create si selectionate cu pasiune, recomanda trei sortimente de vinuri alese pentru fiecare dintre momentele principale ale oricarei mese de Paste.
Langa aperitivele cu bogatie de branzeturi, oua incondeiate si verdeturi proaspete, merge un vin rose cu gust sec si usor mineral: Domaine de la Fouquette - Rose Cuvée "Pierres de Moulin" (2012). Medaliat cu aur la Targul de vinuri Paris 2013, poate fi un intro delicat si rafinat pentru un deliciu culinar desavarsit. Pregatiti-va, cand il gustati, sa fiti teleportat in mijlocul unei livezi pline de fructe coapte.
- Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice.
- Festivalul bucătăriilor asiatice ASIAN FOOD FEST are loc în București, între 21 și 23 iulie
- Vinul potrivit la momentul potrivit – momentele speciale din viață trebuie sărbătorite cu un vin pe măsură
- Un preparat cu specific hawaian, noua atracție culinară a românilor. Ce este poke și cât de des îl comandă utilizatorii Glovo
Pentru a completa friptura de miel suculenta si bine asezonata cu mirodenii, recomandarea pasionatilor de vin este un vin rosu de la Domaine La Millière - Chateauneuf du Pape Rouge Vielles Vignes (2008). O culoare plina de promisiuni care se va confirma de la prima inspiratie a parfumului puternic, condimentat si complex, caracteristic pentru un Chateauneuf du Pape. O piesa de rezistenta pentru preparatul principal al mesei de Paste. Un gust puternic si in acelasi timp fin si catifelat, fara nicio ezitare un vin pentru momente privilegiate pentru persone avizate.
Iar la desert, ca sa innobileze pasca aromata si consistenta, incercati un rose Domaine Famillie Laurent - Saint-Pourçain Rosé "Tradition" (2012). Un vin surprinzator, al carui buchet usor fructat nu te face sa te gandesti din primul moment ca ai de-a face cu un vin sec, usor afumat si chiar cu o nota de migdala. Un mod inspirat si rafinat de a incheia o masa cu adevarat de sarbatoare.
Foto interior si prima pagina: vinuri, masa de sarbatoare, Shutterstock