Setari Cookie-uri

3 sortimente de vinuri alese pentru momentele speciale ale mesei de Paste

Masa de Paste se cinsteste cu vinuri pe masura

Romanii se pregatesc intens pentru cea mai mare sarbatoare din an, iar o mare parte a pregatirilor se concentreaza in jurul mesei traditionale de Paste. Masa care trebuie sa cinsteasca nu doar sarbatoarea, ci si pe cei dragi stransi in jurul ei.

Passionduvin.ro, magazinul virtual de vinuri alese, create si selectionate cu pasiune, recomanda trei sortimente de vinuri alese pentru fiecare dintre momentele principale ale oricarei mese de Paste.

Langa aperitivele cu bogatie de branzeturi, oua incondeiate si verdeturi proaspete, merge un vin rose cu gust sec si usor mineral: Domaine de la Fouquette - Rose Cuvée "Pierres de Moulin" (2012). Medaliat cu aur la Targul de vinuri Paris 2013, poate fi un intro delicat si rafinat pentru un deliciu culinar desavarsit. Pregatiti-va, cand il gustati, sa fiti teleportat in mijlocul unei livezi pline de fructe coapte.

Citește și:

Pentru a completa friptura de miel suculenta si bine asezonata cu mirodenii, recomandarea pasionatilor de vin este un vin rosu de la Domaine La Millière - Chateauneuf du Pape Rouge Vielles Vignes (2008). O culoare plina de promisiuni care se va confirma de la prima inspiratie a parfumului puternic, condimentat si complex, caracteristic pentru un Chateauneuf du Pape. O piesa de rezistenta pentru preparatul principal al mesei de Paste. Un gust puternic si in acelasi timp fin si catifelat, fara nicio ezitare un vin pentru momente privilegiate pentru persone avizate.

Iar la desert, ca sa innobileze pasca aromata si consistenta, incercati un rose Domaine Famillie Laurent - Saint-Pourçain Rosé "Tradition" (2012). Un vin surprinzator, al carui buchet usor fructat nu te face sa te gandesti din primul moment ca ai de-a face cu un vin sec, usor afumat si chiar cu o nota de migdala. Un mod inspirat si rafinat de a incheia o masa cu adevarat de sarbatoare.

Citește și:

Foto interior si prima pagina: vinuri, masa de sarbatoare, Shutterstock

Vizionare placuta


Kudika
19 Aprilie 2014
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.