Setari Cookie-uri

Clatite cu spanac, o reteta ingenioasa pentru orice ocazie

Clatite cu spanac, un preparat savuros si satios potrivit pentru orice ocazie si orice anotimp.

E vara, e cald si nici macar cele mai pasionate in arta culinara nu mai au aceasi tragere de inima pentru a petrece prea mult timp in bucatarie. Va propun mai jos o reteta de care va veti indragosti de la prima gustare: clatite cu spanac.

clatite cu spanac
Foto: clatite cu spanac, Shutterstock

Ingrediente clatite cu spanac

  • 450 g spanac inghetat
  • 2 catei mari de usturoi (taiati foarte fin)
  • 2 linguri de ulei
  • 2 linguri de faina
  • 250 ml lapte
  • Sare, piper dupa gust

Pentru a orna clatitele cu spanac:

  • 2 oua
  • 50 ml lapte
  • 200 ml smantana
  • Cascaval sau mozzarela

Pentru clatite:

  • 500 g faina
  • 1 litru lapte
  • 3 oua
  • Ulei
  • 10 g sare

Mod de preparare clatite cu spanac

Clatitele sunt pregatite dupa metoda clasica, pentru cele care nu s-au incumetat pana acum sa faca clatite poate parea putin mai dificil. Clatitele pot fi putin mai groase decat deobicei si nu trebuie lasate pana se rumenesc prea mult.

Intr-o tigaie fara ulei se adauga faina si usturoiul si se rumenesc pana se ingalbenesc putin apoi se adauga cantitatea de ulei necesara si se amesteca bine. Dupa ce s-au rumenit se ia tigaia de pe foc si se adauga laptele, se amesteca foarte bine pana se desfac gogoloaiele. Se adauga spanacul, potrivim de sare si piper, apoi luam de pe foc si il lasam putin sa se raceasca.

Intindem o foaie din clatitele facute in prealabil intr-o oala mai inalta sau un vas de yena, unsa cu putin unt, apoi adaugam 2-3 linguri de spanac si intindem pe toata foaia, repetam procesul pentru fiecare clatita in parte exact cum am face un tort (in acest caz blatul este reprezentat de clatite, iar crema este piureul de spanac).

Pentru a gratina “tortul” folosim un amestec delicios format din oua, lapte si smantana batute bine, apoi se presara cascavalul ras si se pune la cuptorul incalzit la 185 de grade. Se lasa aproximativ 35 de minute pana se rumeneste.

Citește și:

Mancarea de clatite cu spanac poate fi servita calda sau rece cu sos de smantana sau iaurt.

Pentru cele care tin post, reteta de clatite cu spanac poate fi gatita inlocuind laptele cu supa de legume sau apa, untul cu margarina, iar foile de clatite sa fie facute din apa si faina.

Pofta buna!


Foto prima pagina: clatite cu spanac, Shutterstock

Vizionare placuta


Kudika
16 August 2014
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.