Setari Cookie-uri

Crema de zahar ars: acelasi gust desavarsit, o reteta inedita

Crema de zahar ars este un desert extraordinar de iubit pe care fiecare din noi l-a gustat cel putin odata.

Reteta crema de zahar ars este una pe atat de delicioasa pe atat de simplu de preparat. Pentru momentele cand ti-e pofta de ceva dulce dar nu vrei sa stai prea mult in bucatarie va propun astazi o reteta de crema de zahar ars pe care sunt convinsa ca o veti indragi la fel de mult ca mine.

crema de zahar ars
Foto: crema de zahar ars, Shutterstock

Ingrediente crema de zahar ars

  • 1 l lapte
  • 8 oua
  • 200 g de zahar
  • 1 plic de vanilie sau un baton de vanilie
  • 2 - 3 mere

Mod de preparare crema de zahar ars

Intr-o cratita se topesc 6-7 linguri de zahar, fara sa se arda, doar cat sa imbrace cratita pe toata suprafata ei.

Ouale se bat impreuna cu zaharul ramas, se adauga laptele si vanilia, amestecam bine pana cand compozitia devine una omogena. Se pune compozitia peste zaharul topit si se baga la cuptor cratita in care se afla amestecul intr-o alta cratita cu putina apa.

Merele se taie bucatele si se pun la fiert, nu foarte mult, un clocot este de ajuns. Se scurg apoi intr-o sita si se pun in compozitie. Pentru o aroma mai puternica se pot adauga si stafide inmuiate in rom.

Se lasa compozitia la copt, iar apoi, dupa ce s-a inchegat, se toarna peste aceasta o compozitie de pandispan formata din 3 oua, 3 linguri de zahar si 3 de faina. Se toarna compozitia deasupra celeilale si se coace din nou timp de 30 de minute.

Cand este gata scoatem crema de zahar ars din cuptor si o lasam sa se raceasca apoi o rasturnam pe un platou si o putem orna cu frisca sau fructe.

Aveti grija, oricat de pofta va este, sa nu rasturnati crema de zahar ars cu mere inainte de racire deoarece crema se va rupe si nu va mai avea un aspect placut.

Citește și:

Pofta buna!

Vizionare placuta


Kudika
23 August 2014
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.