Pregateste-le celor dragi o reteta gustoasa si rapida de pilaf cu ciuperci!
Pilaful cu ciuperci este ideal pentru zilele de post dar si pentru momentele in care pur si simplu ti-e pofta de un preparat gustos care sa nu contina carne. Nu este deloc complicat sa gatesti aceasta reteta si nici nu iti ia mult timp; o poti prepara chiar si atunci cand te grabesti caci rezultatul va fi acelasi: vei obtine un pilaf cu un gust absolut delicios. Pentru a pregati reteta de pilaf cu ciuperci trebuie doar sa tii cont de cativa pasi simpli pe care ii vei gasi mai jos.
Ingrediente pilaf cu ciuperci
- 1.5-2 linguri de sare
- 250 g orez
- 2 morcovi
- 750 g ciuperci
- condimente
- 2 bucati ceapa alba
- 60 ml ulei
- apa
Foto: Mancare, Shutterstock
Mod de preparare pilaf cu ciuperci
1. Dupa ce tai ciupercile in bucatele marunte, le calesti intr-o tigaie cu ulei;
2. Folosesti acelasi procedeu pentru morcovii si pentru ceapa care se vor cali impreuna intr-o tigaie;
3. Astepti ca acestea sa se rumeneasca, dupa care le adaugi la ciuperci si le lasi la calit in jur de 5-10 minute;
4. Urmeaza apoi sa torni cana de apa peste compozitie si sa adaugi si condimentele pe care le alegi in functie de preferinte;
5. In acest timp poti fierbe orezul intr-o oala, avand grija sa adaugi cantitatea necesara de apa;
6. Dupa ce adaugi legumele la orezul fiert, astepti cateva minute pentru a se amesteca aromele.
Pofta buna!