Setari Cookie-uri

Sos pentru salata din 4 ingrediente minune

Incearca sosul pentru salata folosind doar patru ingrediente. Este sanatos si simplu de facut!

Daca te uiti in frigider sigur vei da de cateva sosuri de salata cumparate care asteapta sa fie folosite de mult timp pentru ca nu te-ai atins de ele de cand le-ai achizitionat. Dupa ce ca ai dat si multi bani pe ele, probabil ca nici nu ti-au placut. Pe langa asta, chiar si cele mai scumpe si mai “naturale” sosuri contin ingrediente care nu sunt atat de sanatoase printre care se numara si siropul de porumb, uleiul de proasta calitate si nenumarati stabilizatori.

Asa ca inainte sa cumperi un sos de salata gata preparat gandeste-te ca ai o alta optiune mai buna: poti face singura sosul cu doar patru ingrediente minune: ulei de masline, hasme, otet si mustar. Iti ia mai putin de 10 minute si va face din salata ta un deliciu pe care o sa vrei sa il savurezi cat mai des. Secretul gustului delicios pe care il are acest sos este dat de hasme, care se mai numeste si salota, fiind un soi de ceapa.

Citește și:

In cazul in care te intrebi cat de mult va fi bun acest sos, nu trebuie sa iti faci griji. Dupa cateva saptamani inca il vei putea folosi desi este posibil ca aroma uleiului sa nu mai fie la fel de intensa. Asta nu va conta prea mult datorita gustului savuros oferit de celelalte ingrediente.

Mancare

Foto interior si prima pagina: Mancare, Shutterstock

Daca nu vrei sa folosesti cantitati mari pentru a prepara sosul deoarece nu stii daca va fi pe gustul tau si vrei sa il incerci pentru un castron de salata ai nevoie de:

Ingrediente sos salata

  • 3 linguri de ulei de masline
  • 1 lingurita otet
  • 2 lingurite mustar
  • 1/2 hasme tocat

Sosul merge de minune la salata greceasca la care adaugi branza feta, suc de lamaie si oregano dar si la alte salate precum salata Caesar pentru care amesteci sosul cu usturoi si suc de lamaie. De asemenea, ai putea adauga miere de albine la salata pentru a da un gust mai dulce de care sa se bucure si copilul tau.

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
18 Octombrie 2014
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.