Setari Cookie-uri

Chiftele vegetariene in sos de rosii

Cine a spus ca mancarea fara carne nu are gust atat de bun, nu a gustat reteta de chiftele din vinete.

Am pregatit pentru voi o reteta de chiftele vegetariene pline de savoare, satioase si din care puteti sa mancati cat vreti. Sunt foarte usor de facut si sunt ideale atunci cand va doriti o gustare rapida sau cand aveti o petrecere. Sunt, de asemenea, o optiune perfecta pentru vegetarieni, dar si pentru iubitorii de carne intrucat nu veti simti absolut deloc lipsa ei.

chiftele vegetariene
Foto: chiftele vegetariene, Shutterstock

Ingrediente chiftele vegetariene

  • 1 vanata taiata cubulete
  • 6 linguri ulei de masline
  • 2 catei de usturoi
  • 6 rosii mari tocate
  • 2 oua
  • Paine faramitata (in functie de cate chiftele doriti sa faceti)
  • Pesmet
  • Sare, piper, busuioc

Mod de preparare chiftele vegetariene

Vanata taiata se fierbe cu doua linguri de ulei intr-o cratita pana ce capata o culoare aurie, apoi se scoate scoate si se lasa la scurs. Intr-o tigaie se adauga o lingura de ulei si usturoiul si se caleste putin. Se adauga apoi rosiile facute cubulete, sarea si piperul dupa gust si se fierb pana se inmoaie, aproximativ 20 de minute. Luam tigaia de pe foc si adaugam busuioc proaspat.

Dupa ce am lasat putin la racit vinetele si rosiile (nu tot, pastram putin si pentru mai tarziu) le adaugam intr-un bol mare, alaturi de oua si paine si le amestecam. Din compozitie formam chiftelutele, le dam putin prin pesmet si le adugam in tigaie cu uleiul ramas si le prajim pana se rumenesc. Cand sunt gata adaugam sosul de rosii ramas.


Pofta buna!

Citește și:

Foto prima pagina: chiftele in sos de rosii, Shutterstock

Vizionare placuta


Kudika
25 Octombrie 2014
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.