Reteta prezentata de Jakob Hausmann, Chef Mica Elvetie
Ingrediente pentru 4 persoane
- 200 g Mazare Congelata
- 250 g Creveti Blacktiger Congelati
- 60 g Cubulete de ceapa Congelati
- 30 g Unt
- 100 ml Vin Sherry sec
- 50 ml Vin Porto alb
- 800 ml Supa clara de legume
- 150 ml Smantana
- 80 g Iaurt
- 80 g Branza de vaca slaba
- 1 Lingura Menta
- Sare
- Piper
- Boia
- Scortisoara pulbere
Mod de preparare
Se decongeleaza separat, pe cate o sita, mazarea si crevetii.
Jumatate din unt se topeste intr-o tigaie, se adauga jumatate din ceapa si crevetii si se prajeste pana capata un aspect sticlos. Se scot din tigaie. Se condimenteaza.
Restul de unt si de ceapa se pune in tigaie, se stinge cu vinurile si se adauga supa. Se fierbe 5 minute. Apoi se adauga smantana si se da intr-un clocot.
Inainte de servire se mixeaza mazarea si menta cu 2/3 din supa si cu iaurtul, branza de vaca si condimentele.
Se da din nou intr-un clocot si se potriveste de gust.
Restul de supa se bate spuma si se condimenteaza.
Pe fundul cestilor de cappuccino se pun crevetii.
Apoi se toarna supa de mazare.
Deasupra spuma de supa de mazare.
Se orneaza cu putina pulbere de scortisoara.