Zile friguroase si mohorate de toamna, pazea! Bucataria se transforma in aliatul bunei dispozitii in sezonul rece.
Este spatiul cald si confortabil de care ai nevoie atunci cand vremea urata tinde sa te arunce in borcanul cu melancolie. Pastele quatro formaggi reprezinta, fara doar si poate, un rasfat culinar suprem, in care branzeturile "danseaza dupa cum le canti" si iti poarta gandurile pe taramurile insorite ale Italiei!
Iata o reteta simpla, rapida si savuroasa, ce face in ciuda si celor mai amenintatori nori ai bunei dispozitii:
Ingrediente:
- 400 g penne
- 1 l de smantana dulce
- 150 g mozzarella rasa
- 200 g cascaval ras clasic Koliba
- 100 g branza rasa Edam Clasic Koliba
- 50 g gorgonzola maruntita
- 1 lingura de unt Koliba
- sare
- piper alb
Mod de preparare:
Aprinde aragazul si incinge atmosfera din bucatarie, inainte ca papilele tale gustative sa danseze pe ritmurile ametitoare ale unui preparat delicios, invaluit in patru tipuri de branza. Fierbe pastele intr-o oala cu apa si sare, pana devin al dente.
- Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice.
- PENNY este alături de Platforma de mediu pentru București în noul domeniu de finanțare - biodiversitate urbană
- Balul Bucureștiului Interbelic ediția a 8-a Un eveniment organizat de Fundația Calea Victoriei la Palatul Bragadiru
- NOUTĂȚI ÎN APLICAȚIA FOCUS SAT: SERIALELE C.A.U.G.H.T. ȘI NOAPTE ÎN PARADIS, ALĂTURI DE ZECI DE DOCUMENTARE LOVE NATURE VOD
Topeste deliciosul unt Koliba intr-o tigaie si, cand incepe sa sfaraie, toarna smantana dulce. Lasa cele doua ingrediente sa-si intrepatrunda aromele, pana ajung la punctul de fierbere. Adauga apoi toate branzeturile si amesteca bine cu o lingura de lemn, pana se formeaza un sos gros, cremos si elastic. Nu uita sa potrivesti pastele de sare si piper, inainte de a fi tentat sa te infrupti din sosul care-ti face "ochi dulci" din tigaie.
Scurge pastele de apa si adauga-le in sosul ademenitor de branza. Pune tigaia pe foc inca doua minute, amestecand continuu, pana cand toate pastele sunt acoperite si invaluite in savoarea sosului. Se mananca aburinde.
Foto interior si prima pagina: pene cu branza, Shutterstock