Setari Cookie-uri

Supa crema de dovleac: o reteta surprinzator de gustoasa

Supa crema de dovleac face parte din categoria preparatelor care se gatesc foarte repede si cu putine ingrediente.

De ce sa nu incluzi in meniul tau ceva sanatos si gustos precum supa crema de dovleac? Profita din plin de avantajele de care organismul beneficiaza in urma consumului de dovleac. Acest aliment indragit poate fi folosit pentru prevenirea cancerului datorita betacarotenului continut, iar faptul ca este bogat in luteina si zeaxantina poate asigura protectia ochilor. Pe langa aceste beneficii dovleacul este cunoscut si pentru:

• Intarirea sistemului imunitar datorita vitaminei C
• Protectia articulatiilor datorita carotenoidei
• Prevenirea ridurilor
• Protectia inimii datorita potasiului
• Protectia oaselor datorita calciului

Ingrediente supa crema de dovleac

• 1-1.5 l apa
• sare
• 1 kg dovleac
• 2 cartofi
• 2 linguri unt
• piper
• 1 morcov

Mancare

Foto interior si prima pagina: Mancare, Shutterstock

Citește și:

Mod de preparare supa crema de dovleac

1. Tai in bucatele cartofii si morcovul dupa ce i-ai curatat si spalat bine.

2. Urmeaza sa cureti dovleacul de coaja si de samburi si sa il tai in cubulete mici. Calesti apoi pentru 2-3 minute legumele intr-o tigaie in care lasi la topit untul.

3. Dupa ce fierbe apa pe care ai lasat-o la fiert intr-o oala, adaugi bucatelele de legume, sarea si piperul si le lasi pe foc in jur de 30-40 de minute.

4. Apoi pui compozitia obtinuta intr-un blender, si dupa ce aceasta capata un aspect cremos o pui iar la foc intr-o oala si o lasi cateva minute, avand grija sa o lasi pana cand incepe sa fiarba.

5. La sfarsit poti adauga samburii de dovleac dupa ce i-ai prajit.

Pofta buna!

Vizionare placuta


Kudika
8 Noiembrie 2014
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.