Setari Cookie-uri

Ardei umpluti: 5 retete rapide si sanatoase

Una dintre cele mai bune mancaruri, reinventata in cateva retete surpzinzator de simple si de gustoase.

Reteta de ardei umpluti se poate face in mai multe moduri fiind un preparat satios, delicios si sanatos. Pentru ca este, fara indoiala, o mancare extrem de agreata, ne-am gandit ca in repertoriul culinar al gospodinelor desavarsite trebuie sa existe mai multe variante ale acestui fel, asa ca am pregatit pentru voi 5 retete de ardei umpluti.

ardei umpluti
Foto: ardei umpluti, Shutterstock

Retete usoare si gustoase de ardei umpluti

Ardei umpluti pentru micul dejun

Este o reteta simpla si gustoasa ce poate fi preparata rapid. Ai nevoie de cativa ardei de diferite culori taiati pe jumatate, broccoli, ciuperci, oua si doua rosii medii. Dupa ce ai indepartat semintele din ardei se adauga legumele, calite putin inainte, iar deasupra se adauga cate un ou. Se incalzeste cuptorul inainte apoi se adauga ardeii si se lasa la copt timp de 35-40 de minute, apoi se scot si se savureaza calzi.

Citește și:

Ardei umpluti cu pizza

O reteta inedita pe care o veti indragi de la prima gustare. Intr-o tigaie, punem putin ulei de masline si lasam sa se incinga la foc mediu. Adaugam o ceapa rosie tocata, usturoi tocat, ciuperci feliate si carnati subtiri taiati bucatele si calim timp de 10 minute. Apoi rasturnam intr-un castron mai mare, iar peste adaugam o lingurita de pasta de tomate, sos de rosii, masline taiate, ardei rosu taiat bucatele, sare, piper si amestecam foarte bine. Taiem 4 ardei pe jumatate, scoatem miezul si semintele si ii umplem cu amestecul obtinut. Se adauga in cuptorul preincalzit pentru 45 de minute.

ardei umpluti
Foto: ardei umpluti, Shutterstock

Ardei umpluti cu branza

Ai nevoie de 5 bucati de ardei , 250 g de branza feta, 50 g unt, marar si 3 lingurite de boabe de mustar. Chiar daca necesita putin mai mult timp pentru gatire si preparare este o mancare de care cu greu te vei putea satura. Ardeii se curata de miez si seminte, se spala, apoi se pun la scurs. In timpul acesta ne ocupam de umplutura de branza pe care o facem in felul urmator: punem branza feta intr-un castron, o amestecam impreuna cu untul, mararul tocat marunt si cele 3 lingurite de boabe de mustar. Putem adauga si putin piper. Taiem ardeii pe jumatate si ii umplem cu amestecul de branza, apoi se lasa la frigider timp de doua ore pana se intareste pasta.

Citește și:

Ardei umpluti cu carne de curcan

O reteta delicioasa, satioasa si sanatoasa. Se pune o lingura de ulei de masline, usturoi si o ceapa tocata intr-o tigaie si se calesc la foc mediu. Se adauga carnea de curcan tocata, o lingurita de chimen, praf de usturoi, putina sare si se fierbe pana cand carnea devine usor maronie. Se adauga si ½ cana de sos de tomate, se amesteca bine si se lasa la fiert timp de 3-5 minute, apoi se toarna o cana de orez fiert. Ardeii se taie pe jumatate, apoi sunt asezati intr-un vas de copt si sunt umpluti cu amestecul de carne de curcan si orez. Se adauga in cuptorul preincalzit timp de 35 de minute.

ardei umpluti
Foto: ardei umpluti cu carne, Shutterstock

Ardei umpluti picanti cu fructe de mare

Pentru inceput se face un chilli de peste folosind 3 catei de usturoi, o ceapa mica, un varf de lingurita ghimbir, rosii tocate, oregano, piper, coriandru macinat, boia de ardei, peste si fructe de mare prajite in tigaie. Se taie ardeii (de preferat verzi) in jumatate si avem grija sa le scoatem miezul si semintele, apoi se baga la cuptor la 200 de grade timp de 20 de minute. Se scot din cuptor si ii umplem cu amestecul de chilli si fructe de mare, iar la final se presara mozzarella si se adauga la cuptor pana se topeste branza.

Citește și:

Foto prima pagina: ardei umpluti, Shutterstock

Vizionare placuta


Kudika
10 Ianuarie 2015
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.