Setari Cookie-uri

Retete cu spanac: un deliciu de sezon

Spanacul este un superaliment de care trebuie sa profitam cat putem, in special primavara cand il gasim proaspat in piata.

Spanacul are o multime de beneficii asupra sanatatii, are un gust delicios si este o sursa incredibila de vitamine. Dupa o iarna lunga si destul de grea, zic eu, trebuie sa ne revenim in forta si sa avem la fel de multa grija de organismul nostru. Spanacul se poate folosi in foarte multe feluri, de la salate si placinte, la supe, smoothie-uri sau paste. Am pregatit pentru voi cateva retete cu spanac care merita incercate.

spanac
Foto: spaghete cu spanac, Shutterstock

Retete cu spanac apetisante

Spaghete cu spanac si rosii cherry

O reteta delicioasa si satioasa pentru care ai nevoie de 200 g spaghete din grau integral, 1 avocado taiat bucati, 6 g busuioc, 2 catei de usturoi tocati, 450 g baby spanac, 1 ceapa medie tocata, zahar, sare kosher, ulei de masline, 350 g rosii cherry. Rosiile se pun la cuptorul preincalzit timp de 20-25 de minute, cu o lingura de masline, sare, un varf de cutit de zahar si se acopera cu o foaie de copt. Pastele se fierb conform instructiunilor de pe ambalaj, pastrand 100 g din apa in care au fiert. In timpul acesta, intr-o tigaie, se caleste ceapa din de 5-6 minute pana se inmoie, se adauga si usturoiul si se mai lasa 30 de secunde, apoi adaugam spanacul, putin cate putin, pana se inmoaie. Se ia tigaia de pe foc si se adauga avocado, se pun 3 linguri din apa in care au fiert pastele si se rastoarna totul in blender apoi se mixeaza pana devine o pasta. Se adauga busuiocul, se rastoarna peste paste impreuna cu rosiile coapte si se amesteca bine.

Citește și:

Spanac oriental

O mancare extraordinar de usoara si gustoasa. Ai nevoie de 2 cepe medii, 2 catei de usturoi, ulei, sos de soia, ghimbir proaspat sau praf, o lingurita de zahar, o lingurita de nucsoara, o lingura amidon, 50 g susan si sare. Ceapa tocata se caleste in ulei, se adauga usturoiul taiat marunt, susanul, apoi spanacul si se lasa sa fiarba si sa dea de cateva ori in clocot. Amidonul se desface in putina apa si sos de soia si se adauga in tigaie amestecand bine. Ghimbirul se pune la final. Se serveste de pereferat cald cu crutoane.

retete cu spanac
Foto: spanac cu orez, Shutterstock

Spanac cu orez si legume

Ai nevoie de 4 linguri de orez, 600 g spanac, 3 cepe verzi, 1 ardei gras, 1 morcov, 2-3 catei de usturoi, 100 g masline, suc de rosii sau bulion, 2 linguri patrunjel tocat, 1-2 linguri de ulei de masline, sare si piper. Mai intai ne ocupam de spanac, acesta se curata, se spala si se lasa la scurs. In timpul acesta se curata si se toaca ceapa, usturoiul, morcovul si ardeiul gras. Intr-o cratita se aduga 1-2 linguri ulei de masline, se caleste ceapa impreuna cu morcovul, usturoiul si ardeiul, apoi se adauga un pahar de apa calda si se lasa sa se inmoaie, dupa care se adauga orezul. Cand incepe sa se umfle se adauga rosiile taiate cubulete, sucul de rosii, un pahar de apa calda si spanacul. Se amesteca din cand in candsi se lasa la fiert la foc mic. Casnd e aproape gata se adauga maslinele, sarea, piperul, iar cand e gata se adauga si patrunjelul tocat.

Citește și:

Ciuperci umplute cu spanac

Pentru aceasta reteta savuroasa sunt necesare 8 ciuperci mari curatate de codite, 2-3 linguri ulei de masline, 3 catei de usturoi tocat marunt, ½ ceapa tocata, 300 g spanac congelat, 4 fire cimbru, 2 catei usturoi zdrobiti, 80 ml sos de soia, 80 ml otet balsamic, 200 g ciuperci din conserva tocate, piper, sare, 200 ml ulei de masline, 30 g pesmet. Intr-un bol se amesteca 200 ml ulei de masline, otetul balsamic, sosul de soia, sarea, piperul, cimbrul si usturoiul, se toarna peste cele 8 ciuperci mari si se lasa la marinat timp de o ora. Se pun apoi la cuptor timp de 15 minute, iar in acest timp se pregateste umplutura. Spanacul se toaca marunt si se amesteca intr-o tigaie impreuna cu ceapa, ciupercile din conserva si 2-3 linguri de ulei de masline. Cand e gata, se mai lasa putin sa se raceasca, apoi se imparte aceasta umplutura intre cel 8 ciuperci, se presara deasupra lor pesmet si se pun la cuptor timp de 20 de minute.

spanac
Foto: ciuperci cu spanac, Shutterstock

Citește și:

Smoothie verde cu spanac

O reteta usoara si foarte sanatoasa. Se amesteca o mana de frunze de spanac, un mar, o banana, ½ lamaie si apa, in functie de consistenta dorita. Se pun toate ingredientele intr-un blender si se mixeaza bine. Este o reteta foarte buna care regleaza digestia si te ajuta atunci cand ai dureri de stomac. In loc de mar se poate pune si avocado si este de peferat sa fie baut dimineata pe stomacul gol.

Foto prima pagina:

spanac

, Shutterstock

Vizionare placuta


Kudika
28 Februarie 2015
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.