Setari Cookie-uri

Ciorba de salata: o adevarata tentatie culinara

Iata reteta pentru o ciorba de vis; trebuie doar sa urmezi cativa pasi simpli!

Ciorba de salata este cunoscuta in special datorita faptului ca in compozitia sa se regasesc si bucatele de afumatura, fie ca este vorba de costita afumata sau de slanina afumata. Daca nu ai gatit pana acum acest preparat special, ar trebui sa nu mai iesi din bucatarie pana nu ti-a iesit cea mai gustoasa ciorba posibila. Dupa ce am consultat mai multe surse am descoperit care este reteta de ciorba de salata perfecta! Bineinteles ca trebuie sa exageram putin pentru a te convinge sa o incerci si tu; nu exista ciorba perfecta, ci o ciorba foarte foarte gustoasa! In continuare ar trebui sa mai scriem cate ceva despre beneficiile salatei; este bine de stiut ca aceasta contribuie la:

  • Tratarea anemiei
  • Ameliorarea durerilor de cap
  • Prevenirea osteoporozei
  • Tratarea insomniei

Ingrediente ciorba de salata

  • 3 l apa
  • 2 linguri ulei
  • 300 g iaurt
  • 250 g smantana
  • 2 cani de bors
  • 3 oua
  • 3 capatani salata
  • 1 ceapa
  • marar
  • sare
  • piper
  • 100 g slanina afumata
  • 2 catei de usturoi

Ciorba de salata

Foto interior si prima pagina: Mancare, Shutterstock

Citește și:

Mod de preparare ciorba de salata

Mai intai trebuie sa speli bine salata, urmand ca apoi sa o tai in fasii mai mici. Dupa ce ai taiat ceapa in bucatele si dupa ce ai tocat fin mararul, le pui intr-o oala mare cu uleiul, lasandu-le la calit. Dupa cateva minute trebuie sa adaugi si apa si mai apoi salata. Lasi compozitia pe foc pana cand fierbe.

Intre timp, prajesti in alta oala slanina afumata pe care ai taiat-o in bucati subtiri. Urmeaza sa o adaugi la compozitia de mai sus, asteptand apoi sa clocoteasca. In continuare strivesti usturoiul intr-un vas mare in care trebuie sa pui dupa aceea cele 3 galbenursuri pe care le bati bine cu smantana si iaurtul.

Adaugi la amestecul de iaurt, oua si smanatana putina zeama din ciorba intrucat aceasta trebuie sa aiba temperatura compozitiei din oala. Torni apoi acest amestec in oala cu ciorba, adaugand borsul, sarea si piperul, si lansand compozitia sa mai fiarba inca 10 minute.

Citește și:

Pofta buna!

Vizionare placuta


Kudika
7 Martie 2015
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.