Daca esti pasionat de bucataria Indiana, probabil ca ai auzit deja de puiul Tikka Masala, un preparat plin arome exotice care te incanta de fiecare data. De ce este atat de faimos acest preparat? Sosul de rosii cremos si incarcat de condimente sta la baza popularitatii puiului Tikka Masala; servit cu painea naan, puiul acoperit de sos iti aminteste de gustul unei pizza.

Ingrediente pui Tikka Masala

  • 4 bucati piept de pui fara oase si piele

Pentru marinada:

  • 2 lingurite zeama de lamaie
  • 2 lingurite ulei de alune
  • 3 catei de usturoi
  • ¼ cana iaurt simplu

Pentru sos:

  • 1 ½ lingurite pudra de cumin
  • ¾ cana apa
  • 1 lingurita pudra de coriandru
  • 1 ½ lingurite de pudra de cardamom
  • 1 ceapa tocata fin
  • 1 ½ cani pasta de tomate
  • ½ lingurita pudra de nucsoara
  • 1 ½ lingurite paprika
  • ½ lingurita cayenne
  • 1 lingurita ghimbir
  • 4 lingurite unt nesarat
  • 1 ¼ lingurite sare kosher
  • 1 lingurita garam masala
  • 3 linguri ulei de masline
pui tikka masala

Foto interior si prima pagina: Mancare, Shutterstock

Mod de preparare pui Tikka Masala

Mai intai amesteca intr-un bol iaurtul, uleiul, zeama de lamaie si usturoiul; aceasta compozitie va fi marinada in care trebuie sa lasi bucatile de pui timp de 3-4 ore.

In ceea ce priveste modul de preprare a sosului, trebuie sa incepi prin a pune intr-un vas mic pudra de coriandru, cumin, nucsoara, cardamom, paprika, cayenne, garam masala si ghimbirul. Urmeaza sa topesti untul intr-o oala pe care o lasi pe foc si la care mai adaugi apoi ceapa, amestecand pana cand aceasta capata o culoare maronie.

In continuare trebuie sa adaugi la compozitia de mai sus amestecul de condimente, le prajesti putin, dupa care pui si pasta de tomate, apa si sarea, lasandu-le pe foc pana cand sosul incepe sa fiarba. Sosul poate fi preparat chiar si cu trei zile inainte de a gati aceasta mancare; daca il tii in frigider nu se va strica.

Apoi te apuci de preparat puiul marinat, lasandu-l pe gratar pana cand se rumeneste bine. La sfarsit trebuie sa pui puiul in oala cu sos si sa il lasi la fiert aproximativ 5 minute.

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:
Facebook Google Twitter

Aboneaza-te la Kudika sau conecteaza-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului Direct din India: Pui Tikka Masala.