Pizza cu blat de conopida este o alternativa inedita si delicioasa a pizzei clasice. Pe langa gustul apetisant, este o alegere sanatoasa si pentru cele care doresc sa tina o dieta deoarece nu contine carbohidrati si poate fi pregatita in diverse combinatii.

pizza cu blat de conopida
Foto: pizza cu blat de conopida, Shutterstock

Ingrediente pizza cu blat de conopida

Pentru blat:

  • O conopida medie
  • 200g mozzarella rasa sau parmezan
  • 1 catel de usturoi
  • 120 ml sos de rosii
  • 1 ou
  • ¼ lingurita sare

Pentru topping:

  • 3 linguri sos de rosii
  • Cateva felii de sunca sau prosciutto
  • ½ ardei gras
  • 1/3 ceapa rosie
  • mozzarella

Mod de preparare pizza cu blat de conopida

Conopida se curata si se taie bucati apoi se fierbe in apa cu sare. Cand e gata se ia de pe foc, se scurge bine de apa si se marunteste cu un cutit sau cu furculita. Se amesteca impreuna cu oul, mozzarella, sarea, sosul de rosii si usturoiul maruntit. Amestecul obtinut se intinde bine intr-o tava cu foaie de copt si se pune la cuptorul preincalzit timp de 20 de minute.

Se scoate tava din cuptor si se aranjeaza deasupra feliile de sunca, ardeiul, ceapa, sosul de rosii si mozzarella, apoi se baga iar la cuptor timp de 7-10 minute pana cand se rumeneste, iar mozzarela se topeste deasupra. Pentru topping se pot folosi ingrediente in functie de preferinte. O alta varianta la fel de gustoasa este sa pui in loc de ardei gras, felii de dovlecel si ciuperci.

Citeste si:

Pofta buna!

Foto prima pagina: pizza cu blat de conopida, Shutterstock

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:
Facebook Google Twitter

Aboneaza-te la Kudika sau conecteaza-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului Pizza cu blat de conopida.