Chiar daca sezonul legumelor murate a trecut, nu inseamna ca nu trebuie sa mai faci muraturi; ba chiar te provocam sa incerci o reteta delicioasa de ridichi murate. Intr-adevar nu este tocmai cea mai traditionala reteta de muraturi, dar acesta poate fi un motiv in plus sa faci un experiment culinar de care sa te bucuri mai apoi cand servesti salate sau fripturi; acestea merg perfect cu ridichile murate.

De asemenea, procesul de murare a ridichilor dureaza putin iar in urma sa legumele nu isi pierd din substantele valoroase pentru sanatatea organismului. Inainte de a te apuca de preparat ridichile murate nu uita ca acestea sunt mai dulci cu cat sunt mai mici. Pentru un gust dulceag, alege-le pe cele mai putin voluminoase.

Ingrediente ridichi murate

  • 2/3 cana otet de vin rosu
  • sare
  • 15 ridichi de marime medie
  • ½ cana zahar

Ridichi murate

Foto interior si prima pagina: Mancare, Shutterstock

Mod de preparare ridichi murate

Pentru inceput trebuie sa te asiguri ca ai spalat bine ridichile si ca le-ai curatat de varfurile si de coditele sale. In continuare, ai grija sa tai ridichile in felii foarte subtiri, deoarece astfel otetul le va patrunde mai repede. Mai apoi pui feliile taiate intr-u borcan mediu ca marime.

Urmeaza sa combini intr-un vas otetul de vin rosu, zaharul si sarea, amestecand pana cand zaharul si sarea se dizvolva si pana cand compozitia devine omogena. Saramura se poate prepara si adaugand la amestecul de mai sus apa si punandu-l apoi intr-o oala pe care o lasi pe foc pana cand aceasta incepe sa fiarba. Dupa ce a fiert, torni saramura peste ridichile din borcan.

Inainte de a le consuma, trebuie sa astepti aproximativ 30 de minute. Dupa acest interval de timp le poti servi insa noi iti recomandam sa lasi ridichile in saramura timp de cateva ore pentru a absorbi cat mai bine otetul. Ridichile murate pot fi pastrate in frigider timp de mai multe zile.

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:
Facebook Google Twitter

Aboneaza-te la Kudika sau conecteaza-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului Ridichi murate: o garnitura simplu de preparat.