Setari Cookie-uri

Budinca de ciocolata si migdale cu crema de unt

Daca ai avut o zi stresanta la serviciu, sau pur si simplu daca ti s-a facut pofta de ceva dulce, iata o varianta stilata a celebrei budinci de ciocolata: cea cu migdale si crema de unt!

Reteta realizata deChef Gabriela Simion.

Daca ai avut o zi stresanta la serviciu, sau pur si simplu daca ti s-a facut pofta de ceva dulce, iata o varianta stilata a celebrei budinci de ciocolata: cea cu migdale si crema de unt! Desigur, acest desert fabulous poate fi servit si la ocazii speciale, garantand admiratia tuturor celor prezenti. Are un grad de complexitate mediu si se realizeaza intr-un timp relativ scurt. Deci, ce mai astepti?! Sufleca-ti manecile si porneste la treaba!

Foto interior si prima pagina: prajitura cu ciocolata, Shutterstock

Ingrediente:

Pentru budinca:

  • 110 g faina
  • 4 lingurite cacao
  • 110 g zahar pudra
  • 110 g unt Premium Koliba
  • 2 oua
  • 1 lingurita extract de migdale
  • 3 lingurite fulgi de migdale

Pentru crema de unt:

150 g unt premium Koliba
250 g zahar pudra
2 lingurite apa rece

Metoda de preparare:

Toate ingredientele se cantaresc si se pastreaza la temperatura camerei pentru ~15 minute inainte de utilizare. Cuptorul se preincalzeste inaintea utilizarii pentru ~15 minute la 190C.

Citește și:

Pentru budinca: Se amesteca faina, cacao, untul Premium Koliba, ouale si extractul de migdale intr-un bol, pana ce compozitia devine compacta si lucioasa.

Toata compozitia se pune intr-un singur vas sau se imparte in mai multe vase mai mici si se presara fulgii de migdale deasupra. Se coace pentru ~35 minute. Se verifica cu o scobitoare daca este gata, scobitoarea trebuie sa iasa curata din budinca.

Pentru crema de unt: Se bate untul Premium Koliba cu blenderul pana ce devine lucios. Se incorporeaza zaharul pudra treptat si se bate cu blenderul pana ce se topeste tot zaharul din crema. Se pot adauga coloranti sau siropuri de fructe naturale pentru transformarea cremei intr-o varianta aromata/colorata. Se pune o bucata de folie plastic peste produs, lipind folia de produs pentru evitarea crearii de crusta si se introduce la frigider pana la montajul final.

Citește și:

La final prajitura se monteaza cu crema de unt deasupra si se serveste calda sau rece dupa gust.

Vizionare placuta


Kudika
28 Martie 2015
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.