A trecut Pastele si totusi ti-a ramas un cos plin cu oua. Ce-i de facut in cazul in care te-ai cam saturat de mancat oua fierte simple? Evident, le poti refolosi pentru a prepara ceva cu adevarat gustos si cum salata de oua se numara printre mancarurile usoare, aceasta este ideala de consumat dupa sarbatori. Dupa o zi stresanta de munca, salata proaspata are un efect revigorant care iti va face seara mai placuta.

Salata de oua cu arpagic

Este un preparat simplu care merge de minune cu painea prajita! Mai intai decojesti ouale, dupa care le pui intr-un vas mediu ca marime. Urmeaza sa le strivesti cu furculita pana cand obtii o compozitie cat mai fina. Restul ingredientelor se adauga treptat. Trebuie sa incepi cu verdeturile: dupa ce ai tocat arpagicul si tarhonul, le combini cu ouale, adaugand mai apoi bucatelele de hasme si de telina pe care le amesteci bine astfel incat ingredientele sa fie distribuite in mod egal. La sfarsit, adaugi maioneza, ulei de masline, zeama de lamaie, sare si piper.

Salata de oua cu peste afumat

Salata de oua

Foto: Mancare, Shutterstock

Iata cum obtii o salata gustoasa putin diferita fata de ce ai mai gatit pana acum datorita ingredientului secret: pastaile murate. Pentru inceput fierbi cartofii intr-o oala cu apa si sare; dupa ce s-au mai inmuiat ii scurgi de apa si ii transferi intr-un vas mai mare. Intre timp amesteca intr-un bol mai mic zeama de la pastaile murate, miere, otet, samanta de mustar si bucatele mici de ardei cayenne. Adauga ulei, sare si piper si sosul tau pentru salata este gata. Taie cartofii in bucatele mici dupa ce acestia s-au mai racit si combina-i cu ouale strivite, telina, patrunjel, pastai murate si peste afumat. Mai apoi amesteci salata cu sosul pe care l-ai preparat mai inainte.

Salata de oua cu bacon

Salata de oua

Foto: Mancare, Shutterstock

Aceasta salata nu presupune un efort prea mare si este super delicioasa. Intr-adevar, nu este la fel de sanatoasa ca retetele de mai sus insa daca nu o incluzi in alimentatia ta zilnica si daca o servesti destul de rar nu vei avea probleme. Trebuie sa prajesti bucatelele de bacon taiate fin dupa care urmeaza sa le scurgi de excesul de ulei. Striveste ouale cu furculita, adaugand mai apoi maioneza, mustar, otet, patrunjel tocat fin si ardei gras. Amesteca bine, urmand sa combini compozitia cu bucatelele de bacon si cu branza cheddar. Salata poate fi servita si cu biscuiti sarati sau poate fi umplutura unei lipii.

Salata de oua cu avocado

Fructul de avocado poate fi ingredientul perfect care inlocuieste maioneza. Nu numai ca aceasta salata incanta prin textura cremoasa a fructului dar este si o versiune mai sanatoasa a retetei clasice de salata de oua. Taie fructul in bucatele mici pe care le strivesti cu furculita. De asemenea, poti folosi si blenderul pentru a obtine pasta de avocado. Intr-un bol mai mare amesteca ouale strivite, paprika, pasta de avocado, ceapa verde tocata fin, piperul si sarea.

Citeste si:

Salata de oua

Foto: Mancare, Shutterstock

Foto prima pagina: Oua, Pixabay

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:
Facebook Google Twitter

Aboneaza-te la Kudika sau conecteaza-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului Salata de oua: cum sa refolosesti ouale rosii dupa Pasti.