Prepararea oualor de Paste este un obicei frumos care s-a pastrat de-a lungul anilor, indurand cateva schimbari moderne; acum nu le mai vopsim folosind flori presate si frunzulite, ci preferam sa lipim stikere decorative deoarece nu mai avem rabdarea necesara. Nu doar decorarea oualor este esentiala: pentru a ne multumi oaspetii trebuie sa avem grija si la modul in care le fierbem. Nu este un proces complicat insa putina atentie nu strica.

Inainte de a fierbe ouale este bine sa stii ca nu trebuie sa le pui la fiert imediat ce le-ai scos din frigider deoarece coaja lor va crapa. De asemenea, pentru a opri procesul de fierbere, trebuie sa pui ouale intr-un vas cu apa rece.

Oua fierte tari

Foto interior si prima pagina: Mancare, Shutterstock

Oua fierte tari

Pentru inceput trebuie sa te asiguri ca ouale sunt la temperatura camerei. Mai apoi pune intr-o oala mare apa la fiert, adaugand si cateva lingurite de otet alb. Otetul are rolul de a patrunde in coaja oualor astfel incat iti va fi mult mai usor sa le decojesti. Folosind o lingura cu gauri, pune pe rand ouale in apa fiarta din oala, avand grija sa nu le pui brusc; altfel acestea se vor sparge de fundul oalei. Fierbe ouale timp de 5 minute. Mai trebuie doar sa iei oala de pe foc si sa lasi ouale in ea aproximativ de 15 minute.

Oua fierte moi

Mai intai lasi ouale la incalzit intr-un vas cu apa calduta. Intre timp pui la fiert o oala cu apa; cand aceasta va fierbe trebuie sa dai focul mai incet si sa pui pe rand ouale. Timpul de fierbere este de 2 minute. Astfel vei obtine oua cu galbenusul aproape lichid.

Oua fierte cleioase

Ou fiert

Foto: Mancare, Shutterstock

Caracteristica de baza a acestor oua consta in faptul ca galbenusul lor are un aspect cremos. Pentru ouale cleioase timpul de fierbere este de 5 minute, la fel ca pentru ouale fierte tari insa spre deosebire de acestea, ouale fierte cleioase nu mai trebuie lasate in apa fiarta, ci trebuie scoase imediat si puse sub un jet de apa rece.

Citeste si:

Iti recomandam sa incerci si urmatoarele retete cu oua:

Oua umplute in stil mexican

Salata de oua cu usturoi verde

Oua de ciocolata umplute

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:
Facebook Google Twitter

Aboneaza-te la Kudika sau conecteaza-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului Cum sa faci oua de Paste... perfecte!.