Drobul este una dintre mancarurile traditionale romanesti, fara de care o masa de Paste nu ar fi completa. Pentru ca stim ca in fiecare an, de sarbatori, suntem tentati sa mancam cat mai multe bunatati si nu prea mai tinem cont de cat de sanatoase sunt sau nu, am pregatit pentru voi o reteta speciala: drob de curcan.

drob

Foto: drob, Shutterstock

Ingrediente drob de curcan

  • 500 g ficat de curcan
  • 500 g pipote de curcan
  • 3-4 oua intregi
  • 2 legaturi ceapa verde
  • 2 legaturi usturoi verde
  • 1 legatura patrunjel
  • Sare, piper

Mod de preparare drob de curcan

Nu aveti nevoie de prea mult timp pentru a gati aceasta reteta, iar rezultatul este unul delicios. Ficatul si pipotele de curcan se spala bine, apoi se pun la fiert in apa cu sare, in vase diferite. Dupa ce s-au fiert se lasa putin sa se raceasca apoi se mixeaza impreuna cu verdeturile tocate. Se adauga ouale, sarea si piperul si se framanta bine.

Compozitia pentru drob se pune intr-o tava de cozonac, cu hartie de copt si unsa cu putin ulei si se adauga in cuptorul preincalzit pentru aproximativ o ora. Se scoate tava si se lasa cateva minute la racit, apoi se taie.

Citeste si:

Pofta buna!

Foto prima pagina: drob, captura Youtube

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:
Facebook Google Twitter

Aboneaza-te la Kudika sau conecteaza-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului Drob de curcan: mai usor si mai sanatos.