Crema de ciocolata ganache a fost descoperita acum doua secole si jumatate si a devenit in scurt timp una dintre cele mai folosite creme de catre cofetarii europeni. Ganache este foarte versatila si poate fi folosita atat pentru a orna torturi sau prajiuri cat si ca umplutura pentru diferite deserturi. Pentru a obtine acel gust divin al cremei sunt necesare doar doua ingrediente dar, care trebuie sa fie de buna calitate si folosite in anumite proportii, in functie de consistenta dorita.

crema de ciocolata

Foto: crema de ciocolata, Shutterstock

Ingrediente crema de ciocolata ganache

  • 350 g ciocolata neagra
  • 250 smantana lichida (pentru frisca)

Mod de preparare crema de ciocolata ganache

Cicolata se pune pe un fund de lemn, se taie bucatele mici si se pune intr-un bol. Smantana lichida se pune intr-o oala si se incalzeste la foc mediu pana ajunge la punctul de fierbere. Dupa ce a dat in clocot o data se ia de pe foc.

Lichidul fierbinte se toarna peste ciocolata si se lasa 1-2 minute fara a amesteca. Dupa ce au trecut minutele se amesteca usor pana cand se incorporeaza toata ciocolata si devine o crema. Cand Ganache-ul este gata poate fi folosit pentru desertul pe care il doresti.

Foto prima pagina: crema de ciocolata, Shutterstock

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:
Facebook Google Twitter

Aboneaza-te la Kudika sau conecteaza-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului Cum sa faci cea mai buna crema de ciocolata ganache.