Setari Cookie-uri

5 Metode sa-ti gasesti un job in Romania anului 2011 - Corelarea Emotiilor cu Actiunile Exterioare

Pentru aceia dintre noi care si-au pierdut slujba sau care se afla pentru prima oara in cautarea unui job, pe masura ce zilele trec si jobul mult-dorit nu apare, totul incepe sa devina din ce in ce mai negru

partea a II-a - Corelarea Emotiilor cu Actiunile Exterioare

Un articol de Elena Popa, Consultant Recrutare & Consilier Cariera
www.invitatielasucces.ro

Pentru aceia dintre noi care si-au pierdut slujba sau care se afla pentru prima oara in cautarea unui job, pe masura ce zilele trec si jobul mult-dorit nu apare, totul incepe sa devina din ce in ce mai negru: optiunile se reduc si te simti de parca ai fi picat intr-o 'gaura neagra' de unde nu mai poti sa iesi. Am citit o istorioara cu un copil in vizita la Louvre, care deja istovit dupa cateva ore bune de mers prin muzeu, ajunge in fata tabloului cu Mona Lisa, unde mama lui, incantata, il intreaba: "ei, cum ti se pare?", la care copilul raspunde: "este urata, grasa si rea". Cam asa suntem si noi cand obosim dupa cautari fara succes: incepem sa percepem deformat chiar si lucrurile bune si frumoase, vedem totul in culori din ce in ce mai intunecate. Din fericire, exista metode de a iesi din aceste stari paguboase pentru viata si chiar sanatatea noastra. Iata-le:

1. Sa iti schimbi mentalitatea de victima. In mod paradoxal, de cele mai multe ori noi insine ne suntem cel mai mare dusman al nostru caci exista in noi o tendinta teribila de autosabotare. Suntem maestri in a da vina pe altii, in a gasi vinovati si 'tapi ispasitori', in a identifica explicatii si motivatii si conjuncturi si 'ghinioane', orice in afara de noi. Totusi macar in parte nereusitele pot sa ni se datoreze noua. Astfel, “mentalitatea de victima” se regaseste preponderent in genul acesta de gandire: "Toate joburile se dau numai pe pile"; "unii pur si simplu s-au nascut norocosi, dar nu e cazul meu";''eu am numai ghinioane, n-o sa reusesc niciodata sa gasesc un job'', ''este numai vina guvernului/politicienilor/presedintelui ca nu imi gasesc si eu o slujba'', "asta e soarta mea - sa raman sarac mereu"; "in tara asta daca muncesti cinstit, nu ajungi nicaieri"; 'se cauta numai persoane cu experienta sau numai tineri, eu nu ma incadrez"; "daca ai trecut de 30 de ani, daca ai copii deja nu te mai angajeaza nimeni";''n-o sa-mi iasa nici de data asta nimic''... Iti suna familiar? Astfel de convingeri sunt limitative si e musai sa te debarasezi de ele ca sa poti avansa in viata. Nu este prea usor sa scapi de asa ceva, insa cu auto-educare e posibil.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
27 Iulie 2011
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.