Setari Cookie-uri

Interviu cu Connie Larkin: Ce este citirea fotografica?

Connie Larkin este cea care acum 3 ani, a adus in Romania cursurile de Citire Fotografica. In prezent este unul dintre cei 3 romani autorizati de Learning Strategies pentru a sustine aceste cursuri.

Connie Larkin este cea care acum 3 ani, a adus in Romania cursurile de Citire Fotografica. In prezent este unul dintre cei 3 romani autorizati de Learning Strategies pentru a sustine aceste cursuri. Pe langa munca de PhotoReading Instructor, este si Life si Executive Coach, avand o experienta de peste 20 de ani in acest domeniu. Connie a fost de acord sa ne raspunda la cateva intrebari despre controversatele cursuri de Citire Fotografica.

Connie, ce inseamna citire fotografica?

Citirea Fotografica inseamna fotografierea mentala a paginilor. Dureaza cam 1 secunda pentru o pagina. Astfel, poti fotografia o carte de 300 de pagini in 5 minute.

300 de pagini in 5 minute? Cum e posibil?

Nu iti imagina ca ai fotografiat mental cartea, au trecut 5 minute si gata, ai citit-o. Nu. Citirea Fotografica, sau PhotoReading este de fapt unul dintre cei 5 pasi care creeaza aceasta tehnica. Pentru o carte de 300 de pagini, cei 5 pasi dureaza intre una si doua ore. Depinde de cat de complexa sau grea e cartea si cata informatie din acea carte este de interes pentru cititor. Asadar, dupa cursul de PhotoReading, citesti o carte de 300 de pagini intr-o ora sau doua. Si avand in vedere ca o persoana normala citeste in mod obisnuit 300 de pagini in 10 sau mai multe ore, eu zic ca e o mare economie de timp.

Am inteles ca mai sunt si alte avantaje pe langa economia de timp. Ne vorbesti putin despre ele?

Bineinteles. Studiile au aratat ca cei care au citit o carte prin citire fotografica au retinut mai mult din ea si informatia s-a pastrat mai bine pe masura trecerii timpului, decat cei care au citit in mod normal. Asta pentru ca procesul de citire fotografica este unul interactiv. Sunt carioci, creioane colorate, se deseneaza, se creeaza - totul se petrece intr-o zona mult mai creativa si distractiva decat citirea obisnuita. Astfel, fiind implicate mai multe parti ale creierului in procesul citirii (imaginatie, creativitate, relaxare, distractie), informatia este mai usor si mai bine inmagazinata de catre creier.

Citirea Fotografica inseamna o reintoarcere la momentul in care a citi si a invata era echivalent cu a descoperi lumea. Este retraita incantarea acelui moment.

De cat timp se cunoaste aceasta metoda de a citi?
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
1 Septembrie 2011
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.