Setari Cookie-uri

10+2 metode de a ramane motivat in timpul cautarii unui job

Iata cateva metode pentru a ramane motivat:

Un articol de Elena Popa, Consultant Recrutare & Consilier Cariera
www.invitatielasucces.ro

Cel mai greu lucru in perioada cautarii unui job este sa ramai motivat, sa nu cazi in depresie si in deznadejde.

Iata cateva metode pentru a ramane motivat:

1. Sa te trezesti dimineata devreme!

Cel mai rau lucru cu putinta pe care il poti face in aceasta perioada de cautari este sa lenevesti in pat pana spre pranz. Cu cat te vei complace in situatia asta de lenevie tip "ca si-asa nu ma cheama nimeni la niciun interviu", cu atat risti sa cazi in depresie sau disperare sau sa iti formezi mentalitatea de victima (a societatii, a sistemului, a familiei, a tarii in care te-ai nascut etc).

2. Sa iti stabilesti de seara obiectivele pentru a doua zi!

Chestia cu setarea obiectivelor poate parea la prima vedere un lucru fara importanta sau complet irelevant. Incearca insa pentru cateva zile sa faci acest lucru ca un joc, daca vrei si vei vedea ce efect va avea asupra eficientei cu care rezolvi chestiunile setate dinainte.

3. Sa deprioritizezi toate lucrurile care nu tin de cautarea jobului!

Cu alte cuvinte sa amini lucrurile care nu tin de cautarea jobului pentru cat mai tarziu.

4. Sa nu te izolezi!

Acest fenomen apare la foarte multe persoane care si-au pierdut jobul. Este normal pentru o perioada, insa trebuie avut grija sa nu ramai blocat in aceasta izolare. Trebuie sa lupti cu tine pentru a iesi din ea. Relationeaza cu cat mai multe persoane poti. Intalneste-te cu cat mai multa lume, reia legatura cu fosti colegi, cunostinte cu care n-ai mai vorbit de mult.

5. Sa ajuti cat poti pe cei din jurul tau!

Implicarea e benefica atata vreme cat nu-ti ia din timpul tau alocat gasirii jobului. Aceste activitati iti vor aduce o stare de bine si de bucurie, in plus iti vor reda sentimentul de utilitate si functionalitate, senzatia de normalitate care de multe ori se pierde daca ai fost o perioada mai indelungata fara un job.

6. Sa NU consideri lipsa de raspuns la aplicatii sau raspunsurile negative in urma interviurilor ca esec, ci sa consideri ca esti cu fiecare refuz mai aproape de reusita!
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
21 Noiembrie 2011
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.