Setari Cookie-uri

Povestile femeilor de succes

"N-o sa reusesti niciodata", "Aceasta cariera e doar pentru barbati": multe dintre noi aud cel putin o data, de la familie sau prieteni, replici similare.

O trasatura comuna a femeilor de succes este curajul de a-si asuma riscuri, fara teama de esec. Ele si-au urmat cu incredere pasiunile fara a se lasa descurajate. “Fa in fiecare zi un lucru de care iti e teama”, spunea Eleanor Roosevelt.

Iata secretele a 3 femei ambitioase:

Maia Morgenstern

Ciobit - Interviuri cu Maia Morgenstern Cu o cariera impresionanta, recunoscuta prin numeroase premii nationale si internationale, actrita a debutat… cu un esec, picand examenul de admitere la Facultatea de Teatru. A incercat si anul urmator, ajungand la examen cu ambulanta. Douazeci de ani mai tarziu, ea juca alaturi de Monica Bellucci in regia lui Mel Gibson.

Maia are un sfat foarte util pentru femeile care doresc succesul intr-un domeniu creativ, dar nu numai: ”Inspiratia si talentul neasortate cu rigoarea si cu disciplina sunt doar povesti ale artistilor carora le place sa para neintelesi.” Multe din experientele sale profesionale se regasesc intr-o fascinanta colectie de interviuri publicata de Editura Rao.

Citește și:

Elizabeth Gilbert

Mananca Roaga-te Iubeste Autoarea volumului autobiografic “Mananca, roaga-te, iubeste” era o jurnalista de succes pana ce un divort dureros a facut-o sa se prabuseasca in depresie. Pentru a se vindeca, ea s-a aventurat intr-o calatorie in jurul lumii, calatorie care s-a transformat intr-o experienta de autocunoastere.

Timpul petrecut pe cont propriu a facut-o sa inteleaga ca fericirea e rezultatul propriilor eforturi: “Eu decid cum imi petrec timpul, cu cine interactionez, cu cine imi impart corpul si viata si energia si banii. Eu aleg cum voi privi circumstantele nefericite din viata mea – fie ca pe niste nenorociri, fie ca pe niste ocazii de a evolua. Eu imi aleg cuvintele si tonul cu care ma adresez celorlalti. Si, cel mai important, eu aleg ce gandesc“.

Nu este nevoie sa pleci intr-o calatorie in jurul lumii pentru a invata sa iti acorzi timp cu tine insati. Timpul individual te ajuta sa reflectezi asupra propriilor limite, teluri si posibilitati, si sa elimini din existenta ta obiceiurile si persoanele toxice.

Citește și:

Serena Williams

Pe linie Campioana mondiala la tenis afirma ca unul din secretele succesului este sa ramai concentrata pe domeniul in care doresti sa excelezi, si sa spui nu implicarii in activitati profesionale care te distrag de la aceasta: ”Am primit in trecut numeroase oferte de a aparea in filme sau emisiuni, dar am ales intotdeauna turneele de tenis”.

Povestea sportivei Serena Williams, care si-a continuat cariera dupa ce a fost diagnosticata cu o grava afectiune pulmonara, arata ca dedicatia si increderea in sine poate invinge orice impediment.

Biografiile sunt o sursa excelenta de inspiratie si motivatie pentru ca tu sa devii mai independenta, mai increzatoare - intr-un cuvant, pregatita pentru succes.

Vizionare placuta


Kudika
2 Martie 2016
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.