Setari Cookie-uri

Oare este vremea non-valorilor?

Tocmai am iesit dintr-un moment greu pe care l-am trait alaturi de iubitul meu, din punct de vedere al carierei lui. Poveste este prea lunga si complicata, dar pe scurt, despre momentele de tensiune maxima in aceasta perioada as vrea sa scriu astazi.

Tocmai am iesit dintr-un moment greu pe care l-am trait alaturi de iubitul meu, din punct de vedere al carierei lui. Poveste este prea lunga si complicata, dar pe scurt, despre momentele de tensiune maxima in aceasta perioada as vrea sa scriu astazi.

Privind la el, omul pe care il iubesc, care ma sprijina si ma ridica mereu, vazandu-l atat de absent, ingandurat, cum rareori mi-a fost dat sa il prind, m-a cuprins un sentiment de furie nemarginita. Un sentiment ca sunt singura, cum nu am fost vreodata, neputincioasa cum nu m-am mai simtit nici macar o data.

De ce? Pentru ca un om capabil ca el a ajuns sa fie “bun la toate” cum multi sunt in companiile de la noi din tara si poate nu numai. Pentru ca un om valoros, muncitor si loial ca el este condus de o anume persoana, al carei nume din fericire am sa il pot uita incepand de astazi. Asa cum obisnuieste sa spuna mama mea, cu multa intelepciune, “este vremea non-valorilor”, acesti oameni care poate pe langa mine sau tine sunt nimic, ca studii, educatie si principii, acestia sunt cei care astazi sunt avuti si ne conduc. Poate si voi va recunoasteti ca facand parte din cei care au “sef” un om de nimic, un om de o calitate morala mai mult decat indoielnica, care nu are nimic in plus fata de voi, ba poate chiar in minus.

Si de ce ii lasam pe acesti oameni sa ne conduca viata din punct de vedere professional si chiar san e umileasca? Oare cum am ajuns noi cei cu studii superioare sa fim condusi de persoane care abia au terminat liceul? Discriminarea nu ma caracterizeaza, nu am prejudecati, dar el, iubitul meu face de 100 ori mai mult decat acest “sef” numai prin faptul ca este un om care a muncit si a invatat mult, are coloana vertebrala si respect fata de ceilalti.

Am incetat sa mai visez la o lume in care TOTUL se obtine pe baza meritelor, recunosc faptul ca eu nu mai sunt optimista de alta data pentru ca am vazut si am trait momente in care tu, eu, sau el suntem desconsiderati de cei care au primit totul pe tava dintotdeauna sau cei care nu au muncit cinstit pentru banii si pozitia pe care o detin. Insa ieri a venit ziua in care am vazut ca aceste non-valori sunt depistate de cei care inca mai vor sa vada adevarul, de cei care apreciaza sinceritatea si inteligenta in locul acestor fiinte slugarnice, al caror singur scop este sa se “puna bine” cu x sau cu y, pentru un contract mai mic sau mai mare.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
2 Octombrie 2007
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.