Setari Cookie-uri

Barbatul aduce banii in casa si femeia are grija de ei

Inca va mai intrebati cine are grija de banii familiei? Femeia, desigur. Desi barbatul este principalul aducator de venit din gospodarie, peste jumatate dintre romani (56%) cred ca femeia strange si imparte banii familiei. Acestea sunt rezultatele unui studiu realizat de GE Money in sase tari din Europa Centrala si de Est - Cehia, Ungaria, Polonia, Romania, Rusia si Letonia in perioada iulie-august 2008.

Sinceritatea in familie cand vine vorba de bani

In cadrul aceleiasi cercetari, romanii au declarat in proportie de 72% ca spun partenerului de viata cat castiga in realitate pe luna. La acest capitol, Romania este devansata doar de Cehia, cu un procent de 75%. La polul opus se situeaza rusii - doar 58% dintre cei intervievati sunt sinceri cu partenerii in privinta castigurilor. Tot alaturi de partener sunt luate si deciziile legate de banii destinati copiilor, 53% dintre respondentii romani declarand ca nu ar da bani celor mici fara sa se consulte inainte cu sotul sau sotia.

Educatia financiara a copiilor

79% dintre romani cred ca este foarte important ca tinerii sa invete la scoala lucruri de baza despre bani si despre cum poate fi gestionat corect un buget. In plus, aproape jumatate din respondentii din Romania au declarat ca discuta cu copiii despre cum trebuie sa isi “gospodareasca” banii de buzunar.

Un partener cu bani sau unul frumos?

Perspectivele sunt foarte diferite in tarile din Europa Centrala si de Est cand vine de vorba de ce inseamna un partener atractiv. Daca pentru 40% dintre romani un partener/a bogat/a este atractiv/a, situatia este complet diferita in Cehia, unde corelatia dintre bani si atractivitatea unui partener este slaba (7% dintre cehi cred ca un partener cu bani este atragator). Partenerii instariti sunt cei mai atractivi pentru maghiari, 55% dintre acestia declarand ca apreciaza aceasta calitate.

Cine plateste la intalnire?

43% din romani - dintre care 60% barbati si 65% femei - considera ca la o intalnire barbatul trebuie sa plateasca mai mult decat femeia, la foarte mica distanta aflandu-se Ungaria cu 42%. Cei mai de acord cu aceasta afirmatie sunt rusii cu 59% si letonii cu 54%. De cealalta parte sunt cehii si polonezii cu 28% si respectiv 27%.


Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
3 Decembrie 2008
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.