Setari Cookie-uri

Aveam un vis...

Se spune ca ar trebui sa nu mai zabovim inainte sa trecem la fapte, sa avem curaj sa ne testam in fiecare zi limitele si sa nu mai avem simtul regretului si al caintei astfel incat sa putem face tot ceea ce ne dorim. Putem, oare, sa traim viata dupa acest principiu?

Ma gandeam acum ceva vreme tocmai la acest lucru. Deloc macabru, mi-am imaginat ca, pe patul de moarte fiind, cel mai mult mi-as dori sa ma simt implinita, impacata. Aceasta implinire ar veni din realizarea tuturor dorintelor si planurilor facute de-a lungul lungii mele vieti. Legate de familie, cariera, rolul meu in societate si altele omenesti. Mi-as dori sa nu existe regrete pentru ceva ce nu am facut si sa stiu ca las in urma amintiri frumoase in inimile celor pe care i-am cunoscut.

Acest articol nu este unul trist, ci unul care sper sa va inspire sa nu uitati de cele mai frumoase dorinte ale voastre. Asadar, va invit la un exercitiu pe care eu insami l-am incercat acum cateva luni. Pe o foaie de hartie (sau, de ce nu, intr-un note pe telefon sau tableta), hai sa scriem cele mai mari dorinte ale noastre de pana acum – ce am dorit sa realizam sau sa ni se intample. Nu va speriati daca lista se intinde pe mai mult decat v-ati imaginat. Important este sa fim sincere cu sinele nostru. Atunci cand considerati ca lista este finala, incepeti sa numarati dorintele. Scrieti numarul cu cifre mari, la inceputul listei. Care este prima impresie?

Citește și:

Facand acest exercitiu, eu am ajuns la 33. O crunta realitate am spus atunci. Vazandu-le scrise pe foaie, multe dintre dorintele vechi mi se pareau acum usor de realizat. Si m-am intrebat ”Atunci, de ce nu le-am indeplinit?”. Raspunsul a venit simplu: am uitat, am amanat, am negat si nu am dat sansa. Din acel moment, de sinceritate proprie, mi-am promis ca imi voi indeplini toate planurile. Multe dintre dorintele de pe lista mea de 33 au fost pana astazi indeplinite. Altele inca asteapta. Necesita munca sau rabdare, insa nu voi da inapoi. Altele se vor adauga pe parcurs, iar lista mea va creste. Acest lucru nu ma va speria, ci ma va ambitiona.

Reflectati la numarul dorintelor voastre, categorisiti-le in functie de usurinta indeplinirii si treceti la fapte. Veti vedea ca sentimentul de satisfactie are un gust cu totul si cu totul altfel. Implinirea dorintelor proprii tine de iubirea de sine. Daca ne iubim pe noi, atunci fiecare dorinta devine importanta si trebuie sa luptam sa o indeplinim. Nu fiti critice cu voi insiva si nu incercati sa ucideti gandul de maretie, de iubire, de realizare. Atunci cand indeplinirea sta numai in puterea noastra, nu este un capriciu, si nu ii raneste pe cei din jur, este un pacat imens sa nu facem totul pentru ca acest lucru sa se intample.

Citește și:

Nicio dorinta nu este prea absurda, niciun plan prea maret, niciun vis nu este imposibil.
De la cele mai banale, la cele mai curajoase, gandurile tale devin dorinte si, cu putin efort, realitate.

Vizionare placuta


Kudika
16 August 2012
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.