Setari Cookie-uri

Miley, ai nevoie de ajutor! Esti un pericol pentru femei!

Cantareata Sinead, sfaturi de aur pentru Miley.

Cantareata irlandeza Sinead O'Connor o indeamna intr-o scrisoare publica pe mai tanara ei colega de breasla Miley Cyrus sa lupte impotriva "exploatarii" din industria muzicala, cerandu-i sa nu permita reprezentantilor acesteia sa o transforme intr-o "prostituata", relateaza bbc.co.uk, potrivit Mediafax.

Sinnead O'Connor, in varsta de 46 de ani, i-a trimis aceasta scrisoare colegei sale de breasla dupa ce tanara Miley Cyrus, in varsta de 20 de ani, a declarat ca videoclipul piesei "Nothing Compares 2 U" al artistei irlandeze a reprezentat o sursa de inspiratie pentru videoclipul piesei sale "Wrecking Ball", care contine numeroase imagini cu continut sexual explicit.

"Nimic bun nu poate sa apara pe termen lung daca vei accepta sa te lasi exploatata. Te rog, pe viitor, sa refuzi atunci cand ti se va cere sa te prostituezi", afirma Sinnead O'Connor in acea scrisoare deschisa.

Citește și:

Sinnead O'Connor spune ca a scris aceasta scrisoare "din spirit matern", dupa ce a fost contactata de numeroase publicatii care doreau ca ea sa comenteze "asemanarile" dintre "Wrecking Ball" si "Nothing Compares 2 U".

Videoclipul piesei "Nothing Compares 2 U" consta in principal in imaginea prezentata in plan apropiat a chipului cantaretei Sinnead O'Connor, pe obrazul careia curge o singura lacrima, in timp ce artista irlandeza interpreteaza aceasta piesa melancolica pe versuri scrise de cantaretul american Prince.

Miley Cyrus plange in clipul promotional al piesei "Wrecking Ball", care prezinta anumite similaritati la nivelul temelor lirice cu piesa lui O'Connor. In videoclipul acestei piese, Miley Cyrus linge un ciocan si se balanseaza, complet goala, pe o uriasa bila metalica folosita in timpul demolarilor.

Citește și:

"Sunt fericita sa aflu ca sunt, cumva, un fel de model pentru tine si sper ca din acest motiv vei fi foarte atenta la ceea ce iti spun", scrie Sinnead O'Connor. "Sunt extrem de ingrijorata de faptul ca persoanele din jurul tau te-au facut sa crezi, sau te-au incurajat sa crezi, ca ar fi foarte «cool» sa apari goala si sa lingi un ciocan in videoclipurile tale. De fapt, iti vei irosi talentul daca le vei permite sa te «prostitueze» astfel, indiferent daca cei care recurg la acest tip de «prostitutie» sunt reprezentantii industriei muzicale sau tu insati", a mai spus O'Connor.

"Asa ceva nu inseamna in niciun fel o emancipare a ta sau a oricarei alte femei tinere si nu faci altceva decat sa transmiti mesajul potrivit caruia tu meriti sa fii apreciata (chiar si de tine insati) mai mult pentru sex appeal-ul tau decat pentru talentul tau care este evident", a adaugat artista irlandeza.

Citește și:

"Valorezi mai mult decat trupul tau sau decat sex appeal-ul tau. Industria showbizului nu vede lucrurile in acest fel. Oamenii din aceasta industrie lucreaza doar pentru bani. Noi suntem aici pentru muzica. Intotdeauna a fost asa si va fi asa pentru totdeauna. Cu cat o tanara intelege mai devreme acest lucru, cu atat mai repede ea isi va recastiga controlul asupra propriei persoane", a adaugat Sinnead O'Connor.

Miley Cyrus a fost criticata in ultimele saptamani pentru evolutiile sale controversate, in special pentru prestatia ei de la gala MTV Video Music Awards de luna trecuta. La acea gala, Miley Cyrus a interpretat un cantec in duet cu Robin Thicke, socandu-i pe telespectatori prin dansul lasciv si miscarile erotice efectuate in jurul cantaretului american.

"Ai declarat pentru revista Rolling Stone ca look-ul tau a fost inspirat dintr-al meu. Eu imi aleg felul in care arat cu un anumit scop. Am ales sa arat astfel intr-o perioada in care casa mea de discuri ma incuraja sa fac ceea ce tu tocmai ai facut. Le-am spus ca prefer sa fiu judecata in functie de talentul meu, nu de felul in care arat. Sunt bucuroasa ca am facut aceasta alegere, mai ales ca acum am aproape 47 de ani. Indiferent daca iti place sau nu, noi, femeile din industria muzicala, suntem modele pentru ceilalti oameni si, in aceasta calitate, trebuie sa fim extrem de atente la mesajul pe care il transmitem celorlalte femei din lumea intreaga. Mesajul pe care tu il transmiti acum este acela ca este «cool» sa te prostituezi. Nu e deloc cool, Miley, e chiar periculos!", a afirmat in incheierea scrisorii sale cantareata Sinnead O'Connor.

Citește și:

Miley Cyrus, fiica lui Billy Ray Cyrus, un cantaret de muzica country, va lansa un nou album, "Bangerz", pe 8 octombrie 2013. Albumul contine 13 piese, printre care si single-urile "We can't stop" si "Wrecking ball", piese cu care Miley a reusit sa stabileasca doua recorduri pe platforma VEVO.

Vizionare placuta


Kudika
4 Octombrie 2013
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.