Setari Cookie-uri

Video: Poveste CUTREMURATOARE de viata! Femeia care a salvat 2.500 de copii de la moarte

O poveste la care iti vor da lacrimile.

Circula pe internet povestea Irenei Sendler, femeia curajoasa care a reusit sa salveze 2.500 de copii de la moarte.

In timpul celui de-al doilea razboi mondial, Irena a primit permisiunea de a munci in ghetoul din Varsovia, ca specialist in instalatii sanitare/canalizare. Femeia si-a dorit extrem de mult sa treaca de portile ghetoului pentru un alt motiv: stia ca toti oamenii tinuti prizonieri acolo vor muri.

Irena ascundea ilegal copiii din ghetou in trusa ei cu instrumente si intr-un sac din panza groasa (in care baga copiii mai mari) si ii scotea din ghetou. Aceasta era tot timpul insotita de cainele sau, pe care il dresase sa latre in momentul in care se apropia de nazisti – pentru ca echipele de paza sa nu ii auda pe cei mici plangand.

In perioada in care a lucrat, Irena a reusit sa salveze 2.500 de copii/nou-nascuti. Ea a fost prinsa, iar nazistii i-au rupt atat picioarele, cat si mainile si au batut-o grav. Irena a pastrat o foaie cu numele tuturor copiiilor pe care i-a salvat, foaie pe care a mototolit-o intr-un borcan de sticla, ingropat sub un copac in curtea din spate a casei sale.

Citește și:

Dupa ce razboiul s-a incheiat, Irena a facut tot posibilul sa ii gaseasca pe parintii supravietuitori ai copiiilor salvati, incercand sa reuneasca familiile. Ceilalti copii, ai caror parinti au murit, au fost dati in plasament sau adoptati.

Irena a murit in mai, 2008, la varsta de 98 de ani.

Sursa: truthorfiction

foto interior si prima pagina: Wikipedia, fotograf Mariusz Kubik

Vizionare placuta


Kudika
7 Noiembrie 2013
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.