Setari Cookie-uri

Nimeni nu ti-a zis asta: Cat costa o dieta sanatoasa?

Vei ramane surprinsa!

O dieta bogata in alimente sanatoase, precum legume, fructe, peste, costa cu aproximativ 5 lei mai mult decat una in care predomina alimentele semipreparate, se arata intr-un nou studiu, potrivit dailymail.co.uk, informeaza Mediafax.

Oamenii gasesc tot timpul diferite scuze pentru obiceiurile lor alimentare proaste, de la faptul ca nu le place gustul legumelor pana la faptul ca nu le place sa gateasca, iar cercetatorii au aratat intr-un nou studiu ca pretul alimentelor sanatoase nu poate fi adaugat pe lista motivelor adoptarii unei alimentatii nesanatoase.

Cercetatorii au descoperit ca este nevoie doar de o lira sterlina (5,3 lei) in plus pentru a urma o dieta sanatoasa.

Desi sunt foarte multe persoane care nu cumpara alimente sanatoase din pricina costului acestora, in realitate, diferenta de pret dintre legume proaspete, fructe, peste si alimentele semipreparate este banala, sustin oamenii de stiinta. Iar, daca se iau in calcul consecintele pe termen lung asupra sanatatii, costurile devin insignifiante.

Citește și:

Studiul a analizat datele comparand pretul alimentelor sanatoase dintr-o dieta cu pretul celor mai putin sanatoase.

"Oamenii, de obicei, spun ca alimentele sanatoase sunt mai scumpe si asemenea costuri le limiteaza obiceiurile culinare sanatoase", spune Mayuree Rao, de la Universitatea Harvard.

Cercetarea a analizat 27 de studii din 10 tari cu venituri ridicate, care au inclus preturi pentru produsele alimentare individuale si obiceiurile alimentare. Studiul a evaluat diferentele de preturi la o portie si pentru 200 de calorii pentru produsele alimentare individuale, precum si preturile pe zi si pe 2.000 de calorii pentru o dieta generala.

Cercetatorii au descoperit ca dietele sanatoase, acelea bogate in fructe, legume, peste, costa mai mult decat dietele nesanatoase, de exemplu, cele bogate in alimente procesate, carne si cereale rafinate. In medie, o dieta sanatoasa pentru o zi costa cu aproximativ o lira mai mult decat una nesanatoasa.

Citește și:

foto prima pagina: Shutterstock.com

Vizionare placuta


Kudika
8 Decembrie 2013
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.