Setari Cookie-uri

Demachierea cu ulei

Un ten luminos, fara puncte negre sau iritatii, hidratat, curat, stralucitor pare sa fie un ideal promis de toata industria frumusetii, dar greu de atins. Probeleme exista chiar in produsele cosmetice folosite, a caror actiune indeparteaza uleiul produs in mod natural de tenu nostru pentru a se hidrata si a se proteja de actiunea factorilor externi. Iar cande acest lucru se intampla corpul produse mai mult ulei decat necesar, acest proces fiind vinovat de aparitia luciului neplacut, al punctelor de grasime, dand nastere unui cerc vicios.

4. Indepartati uleiul de pe fata prin miscari usoare circulare. In zona ochilor procedati la fel cum o faceti cu demachiantul obisnuit (cu ochii inchisi, curatand de sus in jos).

5. Repetati ultimii doi pasi pana simtiti fata curata.

Pielea ramane in prima faza moale ca a unui bebelus, dar uscata. Aplicati una sau doua picaturi din amestecul de ulei pentru a o hidrata.

Retete de ulei demachiant in functie de tipul tenului

Piele normala – 50% ulei de masline extravirgin & 50% ulei de ricin

Piele uscata – 75% ulei de masline extravirgin & 25% ulei de ricin

Ten mixt cu tendinte acneice – 60% ulei de ricin, 20% ulei de jojoba & 20% ulei din samburi de struguri. este rcomandata adaugarea a 2-3 picaturi de ulei esential din arbore de ceai sau de rozmarin (au proprietati antiseptice, antiinflamatorii)

Ten sensibil – 60% ulei de ricin, 20% ulei de jojoba & 20% ulei din samburi de caise

Piele matura – 60% ulei de masline & 20% de primula de seara & 20% ulei de argan (sau de rosa mosqueta) si 1-2 picaturi de ulei esential de trandafiri adevarat.

Metoda trebuie folosita alternativ cu demachierea clasica.

Beneficiile: un ten mai luminos, lipsit de puncte negre si de cosuri, o piele hidratata si fara iritatii.
Nota: uleiul de ricin nu are un miros foarte placut, insa puteti atenua acest aspect prin adaugarea catorva picaturi de ulei esential de portocale, lamaie, muscata trandafirie, lavanda sau orice alt miros va incanta.

Un articol de Roxana Mucenic
Poti citi mai multe articole scrise de Roxana pe Blogul Biobeauty

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
1 Martie 2010
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.