Setari Cookie-uri

8 Utilizari pentru uleiul de jojoba

Uleiul de jojoba (Simmondsia chinensis) este ceara lichida provenita din boabele plantei cu acelasi nume. La temperatura camerei aceasta ceara devine lichida, transformandu-se in ceea ce numim ulei de jojoba, care contine numerosi acizi grasi (palmitic, palmitoleic, oleic, gadoleic, erucic, nervonic), dar si saruri minerale.

5. Ulei pentru cuticule. Aplicati cu o pipeta uleiul de jojoba la baza unghiei si impingeti usor cuticulele cu un betisor special. Restul de ulei se maseaza pana la absortie. In timp cuticulele vor creste mult mai greu.

6. Ulei de corp. Poate fi folosit ca atare sau puteti adauga cateva picaturi din uleiurile esentiale preferate, creandu-va astfel propriul ulei parfumat pentru corp. Mareste puterea de hidratare a oricarei crème hidratante.

7. Balsam/stilizare par
. Cativa stropi de ulei de jojoba picurati in balsamul/masca pentru par intensifica efectul acestora. Aplicati cateva picaturi pe varfuri inainte de uscare pentru a-l proteja si hidrata. Poate fi folosit si pentru definirea buclelor, pentru a adauga stralucire parului vopsit sau tern, pentru ingrijirea parului blond.

Plus: pentru a echilibra secretia de sebum a scalpului preparati o masca din ulei de jojoba cu ulei esential de salvie, rozmarin, lamiae, eucalipt.

8. Are proprietati antifungice, regeneratoare.

• Poate fi folosit in procesul de vindecare ale piercingului urechilor.
• Calmeaza pielea dupa ras

Info: Jojoba este un arbust originar din deserturile Mojave si Sonoran din California, Arizona si Mexic.

Creste aproximativ 1-2 metrii, are flori de culoare galbena, fructele au forma de boabe si sunt adunate in pastai. Este cultivat in deserturile din SUA, Peru, Mexic, Israel, Argentina, Australia. Radacinile pot ajunge pana la 30 m, fiind un arbust adaptat deserturilor, capabil sa-si extraga apa necesara supravietuirii.

Uleiul de jojoba este inodor, incolor si rezistent la oxidare.

Un articol de Roxana Mucenic
Poti citi mai multe articole scrise de Roxana pe Blogul Biobeauty
Foto: hepta.ro

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
10 Martie 2010
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.