Setari Cookie-uri

Diversifica-ti viata: Picnic in aer liber

Fie ca poarta denumirea de picnic, fie ca se numesc iesiri la iarba verde, micile escapade in natura au ajuns sa fie un sport practicat de majoritatea romanilor, in special in perioada verii, cand disconfortul termic este destul de ridicat.

Fie ca poarta denumirea de “picnic”, fie ca se numesc “iesiri la iarba verde”, micile escapade in natura au ajuns sa fie un sport practicat de majoritatea romanilor, in special in perioada verii, cand disconfortul termic este destul de ridicat.

O zi petrecuta in natura, departe de aglomeratia din oras iti va oferi linistea si relaxarea de care ai nevoie.
Indiferent cu cine mergi (cu iubitul, cu prietenii sau cu intreaga familie) trebuie sa retii faptul ca pentru picnic nu ai nevoie doar de cosul cu mancare, ci si de alte “ingrediente” care sa te ajute sa creezi atmosfera potrivita, care sa-i multumeasca pe toti.

1. Cosul de picnic

Cosul de picnic reprezinta unul dintre cele mai importante componente ale unui picnic reusit. Inainte de a alege mancare sofisticata, gandeste-te la faptul ca vei petrece intreaga zi in aer liber si, daca nu ai la dispozitie o lada frigorifica, alimentele se vor deteriora.

Nu complica lucrurile incercand sa faci mancare complicata pentru ca nu este nevoie. Doar este vorba despre o zi de rasfat si relaxare.

Incearca sa pui in cos multe legume si fructe si spala-le de acasa pentru a econimisi timp (castraveti, rosii, ardei gras, cateva frunze de salata, morcovi taiati rondele, mere, piersici, nectarine, pere, struguri, portocale). Poti lua si carne (putina pastrama de pui, de porc sau de oaie sau sunca presata feliata), branza feta sau cascaval pe care sa le folosesti la sandwich-uri. Pentru sos poti folosi maioneza sau ketchup, dupa preferinte.
Painea trebuie sa fie proaspata si ambalata in celofan pentru protectie. Opteaza pentru paine feliata. Asa nu vei sta sa te chinui apoi sa tai felii subtiri si egale.

Bautura este de asemenea foarte importanta. Tine cont de persoanele cu care mergi si incearca sa ii multumesti pe toti. Poti lua apa, vin si bere (pentru prieteni), sucuri naturale (pentru copii). Bautura trebuie sa fie rece. Daca nu ai un mini-frigider, poti pune sticlele in apa, la malul unui rau.

Pregateste cateva pungi cu produse pentru rontait: alune, caju, fistic, chips-uri sau biscuiti, . Desi majoritatea dintre ele sunt denumite bombe calorice, acestea sunt pe placul unui numar foarte mare de persoane.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
18 Iunie 2010
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.